Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Forum Luča: Mrdak brutalno obmanjuje javnost, naknadno primio tri zarade

''Ako Mitrović sada ne smijeni Mrdaka, to će morati da učini prilikom redovne godišnje revizije od strane Državne revizorske institucije''

Državni sekretar Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Danilo Mrdak brutalno obmanjuje javnost jer su mu zarade za tri mjeseca, za koja je tvrdio da tu funkciju obavlja bez naknade, uplaćeno naknadno, saopštili su iz Foruma slobodnih građana Luča.

“Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma i Danilo Mrdak su na vrlo podmukao način obmanuli građane, kada su prije nekoliko mjeseci, kada je javnost upoznata sa nezakonitim obavljanjem funkcije Mrdaka, tvrdili da Mrdak nije za decembar 2020. godine i januar i februar 2021. godine u tom Ministarstvu ostvario zaradu obavljajući funkciju državnog sekretara. Sam Mrdak je u izjavama za medije to uporno ponavljao, pokušavajući da kroz iglene uši izbjegne smjenu, koja mu je po svim važećim zakonima morala u tom momentu biti uručena”, navodi se u saopštenju.

Navode da su Mrdaku zarade za tri mjeseca, za koja je tvrdio da nije primao platu, uplaćene naknadno.

“Unaprijed smišljena podvala, samo da bi se izbjeglo da se Mrdaku uruči zasluženi otkaz, treba da bude kap koja je prelila čašu u ovom skandaloznom slučaju u Vladi”, naveli su u saopštenju.

Iz Foruma navode da se na osnovu dokumenta sa sajta Ministarstva vidi da je Mrdaku naknadno uplaćeno 5.682 eura za tri mjeseca za koje je navodio da radi bez naknade i da nije u konfliktu interesa.

“Pozivamo ministra Ratka Mitrovića da pokrene postupak smjene Mrdaka, i to na prvoj narednoj sjednici Vlade, jer u suprotnom zahtijevaće se njegova smjena jer je nezakonito uzeo novac građana iz državnog budžeta i naknadno ga isplatio svom državnom sekretaru.

Ako Mitrović sada ne smijeni Mrdaka, to će morati da učini prilikom redovne godišnje revizije od strane Državne revizorske institucije. Vjerujemo da tada neće više “štedjeti” svog državnog sekretara, jer će u suprotnom on kao starješina Ministarstva morati da bude razriješen.

Vjerujemo da će se ASK pozabaviti ovim slučajem i donijeti odluku kojim će utvrditi kršenje Zakona o sprečavanju korupcije, na osnovu koje će Vlada razriješiti Mrdaka ili čak predloziti razrješenje Skupštini ministra Mitrovića”, zaključuje se u saopštenju.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve