Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Eskobar Bečiću: Računajte na nas da budemo partneri

Predsjednik Skupštine Crne Gore, Aleksa Bečić, razgovarao je sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju, Gabrijelom Eskobarom

Predsjednik Skupštine Crne Gore, Aleksa Bečić, razgovarao je sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju, Gabrijelom Eskobarom.

Kako je saopšteno iz Bečićevog kabineta Eskobar je poručio da je Crna Gora kredibilni partner i NATO saveznik, te da Crnu Goru i sve države Zapadnog Balkana vidi kao buduće članice Evropske unije.

“Zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju naglasio je da će SAD nastaviti da Crnoj Gori pomažu u nastojanjima da naša država ostane demokratsko, otvoreno i inkluzivno društvo. Pored toga, on je izrazio uvjerenje da će očekivane reforme na planu borbe protiv korupcije, organizovanog kriminala, a u okviru snaženja vladavine prava, dovesti do ubrzanja našeg evropskog puta. Na taj način, kako je naglasio, Crna Gora, osim što je dobra i pouzdana NATO članica, biće i dobra i pouzdana članica Evropske unije”, navodi se u saopštenju.

Eskobar je, kažu, ohrabrio Crnu Goru da nastavi sa jačanjem njenih napora i doprinosa većem prisustvu i širenju atlantskih vrijednosti u regionu.

”Računam na Vas da podržite naše napore da pojačamo prisustvo NATO u regionu. Na taj način, region Zapadnog Balkana, koji se doživljava kao region velikih mogućnosti, do kraja će ostvariti svoj puni potencijal”, kazao je Eskobar.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić čestitao je Eskobaru na izboru na funkciju i izrazio spremnost dalje međusobne saradnje, koja će biti na korist dvije države i svih građana.

Sastanak Bečića i Eskobara održan je online, i to uoči posjete Eskobara Crnoj Gori tokom nareneog mjeseca.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve