Petak, 17 Maja, 2024
Rubrika:

Eraković: Krivokapić obmanuo javnost, opasnost za zdravlje građana Crne Gore

Poslanik i član Predsjedništva DPS Jevto Eraković je saopštio da je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić ponovo je obmanuo javnost i formiranjem Nazavisnog stručnog tijela za borbu protiv koronavirusa doveo u opasnost zdravlje građana

Poslanik i član Predsjedništva DPS Jevto Eraković je saopštio da je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić ponovo je obmanuo javnost i formiranjem Nazavisnog stručnog tijela za borbu protiv koronavirusa doveo u opasnost zdravlje građana.

“Naime, najavivši ukidanje NKT-a nakon što je izabran za premijera, Krivokapić je najavio da će novoformirano tijelo biti sačinjeno isključivo od struke te da će Vlada donositi odluke upravo na osnovu strukovnih sugestija. Da premijer demantuje sam sebe, nijesmo dugo čekali. Danas je naime formirano Nezavisno stručno tijelo (NST) koje je sačinjeno gotovo isključivo od ljudi koji su u oblasti medicine – nestručni. Pa će tako, ključne preporuke za borbu protiv pandemije, davati ekonomisti Spaić i Milatović, profesorica bezbjednosti Olivera Injac i profesorica engleskog jezika Vesna Bratić”, navodi Eraković.

Prema riječima Erakovića i zaista, kada ne bismo bili u dramatičnoj epidemiološkoj situaciji, za šta odgovornost najvećim dijelom zbog svog ponašanja u prethodnim mjesecima snosi i sam premijer, bilo bi smiješno i podrugljivo.

On naglašava da je u prethodnom Nacionalnom koordinacionom tijelu bilo pet univerzitetskih profesora i ljekara specijalista koji su uvažavali savjete respektabilnog tima epidemiologa IJZ.

“Ovako, ostaje nam da sa zabrinutošću posmatramo dalji razvoj situacije i preporučujem građanima da više nego ikada poštuju mjere, jer od sada izgleda i zvanično ne postoji bilo kakav oblik institucionalne zaštite”, zaključuje Eraković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Lijepa CG
11.12.2020-16:23 16:23

ERAKOVICU SVE VAM SRECNO BILO SVIMA VAMA !!!SAMO DA ZNAJU GRADJANI-KE CRNE GORE NIKAD ZA NIKAD BOLJU -PAMETNIJU -PRISTOJNIJU -NARODNU VLAST ZA SVE NARODE CG OD VASE PARTIJE DPS I KOALICIJE U CG NECE DOLAZIT!!!