Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Eraković: Izbori u Nikšiću prvi veliki poraz Vučića

Eraković je poručio da se Srbija otvoreno miješala u izbore u Nikšiću, finansijski, logistički, kao i preko raznih lica koja se nalaze na potjernicama

Demokratska partija socijalista je veoma zadovoljna rezultatima izbora u Nikšiću, koji su prvi veliki poraz politike predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, ocijenio je večeras potpredsjednik DPS-a Jevto Eraković u emisiji “Teleskopija” RTCG.

Eraković je poručio da se Srbija otvoreno miješala u izbore u Nikšiću, finansijski, logistički, kao i preko raznih lica koja se nalaze na potjernicama.

“Zaista jedna atmosfera koja je više ličila na situacije za koje smo mislili da su daleko iza nas u devedesetim, nego na izbore u 21. vijeku”, poručio je Eraković.

Dodaje da uticaj Vučićeve politike u regionu slabi.

On je ocijenio da je pitanje zašto Zapad još uvijek ćuti na sve što se dešavalo u Nikšiću.

“Srbija koristi svoje satelitske partije kakav im je DF u Crnoj Gori, upravo da omoguće destabilizaciju regiona”, smatra Eraković.

Atmosfera podjela i tenzija, kako kaže, je jedina u kojoj takve političke stranke mogu da opstanu.

“U bilo kakvoj drugačijoj atmosferi kompletan njihov program gubi smisao i to jeste nastavak politike koji je diktiran iz Beograda i pokušaj podjela među građanima Crne Gore”, ocijenio je Eraković.

Govoreći o suverenističkim glasovima i tome da li ih je manje nego na referendumu, Eraković navodi kako je došlo do njihove preraspodjele.

“Politički protivnici, naročito u prethodnih 5,6 godina krenuli su u ofanzivu na našu državu, koja je najviše dirigovana od strane Srbije”, kaže Eraković i dodaje da je vlast DPS-a i svojim nečinjenjem dozvolila im da se razmahnu.

“Moramo priznati i svoje greške, ali moramo priznati i da nijesmo očekivali toliko ozraženu anticrnogorsku kampanju”, rekao je Eraković.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Vlado
16.03.2021-21:47 21:47

SVE JE DOBRO SAMO DA STE POZVALI –SDP KONJEVICA-STANKOVIC- RANKA KRIVOKAPICA-NA ZAJEDNICKOJ LISTI DOBILI BI JOS DVA MANDATA!