Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

EPILOG TEATRA POLITIČKOG APSURDA: Predstavnici većine iz 2020. se ”dogovorili da trebaju da se dogovore”

Nakon sastanka zakazana je sjednica Skupštine na čijem dnevnom redu se našla inicijativa za smjenu predsjednice parlamenta Danijele Đurović. Sjednica je ''pauzirana'' do u nedogled, a epilog čitavog bizarnog teatra demagogije na koji smo više oguglali, je da i pored Mandićeve revolucionarne najave da je došlo do dogovora, sve ipak ostaje na nivou šuplje priče. Jer je antagonizam između partija većine iz 2020. godine previše dubok da bi do dogovora došlo tek tako.

Sjednica Skupštine Crne Gore na kojoj je trebalo da se glasa o prijedlogu za razrješenje predsjednice parlamenta Danijele Đurović je ”pauzirana”, a pauza će potrajati do daljnjeg, makar nekoliko dana.

To je rezultat trulog kompromisa parlamentarne većine od 2020. godine kojem je prethodio sastanak i još jedno ”istorijsko” potpisivanje sporazuma o formiranju nove Vlade.

”Parlamentarna većina od izbora iz 2020. godine potpisala je sporazum i formiraće novu Vladu Crne Gore”, saopštio je jedan od lidera DF-a Andrija Mandić nakon jučerašnjeg sastanka.

Međutim, odmah nakon sastanka i potpisivanja ”novog” istorijskog sporazuma, došlo je do nesuglasica i problema, jer DF nije povukao inicijativu za smjenu Đurović na što su insistirali URA i SNP, koji su poručili da ”od sporazuma neće biti ništa ako se Đurović smijeni”.

Inicijativa nije povučena zbog Demokrata koji žele da po svaku cijenu smijene trenutnu predsjednicu Skupštine, što je funkcioner i poslanik Demokrata Momo Koprivica jasno stavio do znanja.

Koprivica je juče istakao da je ”ostanak Danijele Đurović na funkciji predsjednice Skupštine Crne Gore blokada potpisanog sporazuma”.

Nakon sastanka zakazana je sjednica Skupštine na čijem dnevnom redu se našla inicijativa za smjenu predsjednice parlamenta Danijele Đurović. Sjednica je ”pauzirana” do u nedogled, a epilog čitavog bizarnog teatra demagogije na koji smo više oguglali, je da i pored Mandićeve revolucionarne najave da je došlo do dogovora, sve ipak ostaje na nivou šuplje priče. Jer je antagonizam između partija većine iz 2020. godine previše dubok da bi do dogovora došlo tek tako. Dogovor će zavisiti od raspleta ”slučaja Đurović”, a svi su izgledi da do njega i ako dođe biće samo o tome da se formira tehnička vlada koja će pripremiti izbore.

Dakle, i pored potpisivanja sporazuma, inicijativa za izglasavanje nepovjerenja Đurović nije povučena, ali se nije glasalo ni o njenoj smjeni jer su se potpisnici sporazuma juče samo ”dogovorili da treba da se dogovore narednih dana”.

Poslanik DF-a Slaven Radunović na jučerašnjoj sjednici je podsjetio na potpisani sporazum većine od 30.avgusta 2020.godine.

”Imamo novonastalu sitauciju, da se 41 poslanik obavezao da će u roku od 15 dana razriješiti dilemu oko rukovodstva Skupštine i da će ta nova/stara većina dogovoriti druge stvari”, rekao je Radunović.

Momo Koprivica iz Demokrata je kazao da je jučerašnji sporazum nekadašnje parlamentarne većine trijumf politike Demokrata i snaga koje su “insistirale na poštovanju izborne volje”.

”Naša politika je doživjela trijumf i tek ćemo trijumfovati kad se realizuje ovaj sporazum. Oni koji su prekrojili parlamentarni većinu danas su potpisali fijasko odluke o prekrajanju izborne volje građana i za nas to predstavlja zadovoljstvo”, istakao je na pres konferenciji.

Zoran Mikić iz GP URA saopštio je, po potpisivanju sporazuma, da dalji razvoj ipak zavisi od dešavanja na sjednici Skupštine, na kojoj je po planu bilo glasanje o smjeni predsjednice Danijele Đurović.

Mikić je poručio i da “sve ovo pada u vodu”, ukoliko neko postigne dogovor sa DPS.

“Sve ovo što smo se danas dogovorili pada u vodu ako se smijeni predsjednica Skupštine. Mi očekujemo od svih subjekata da se ponasaju odgovorno. Očekujemo da što prije dođemo do termina za održavanje izbora, a prije toga da se dogovorimo oko izbora sudija Ustavnog suda. Očekujemo da oni koji su podnijeli inicijativu za smjenu Đurović istu i povuku”, poručio je Mikić.

Da li će i do kakvog dogovora doći, ostaje da se vidi narednih dana.

U.P.A.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Milena
03.09.2022-10:51 10:51

Dogovorili su se uz podrsku Rusije i Srbije,ako ovi organizatori drzavnog udara iz 2016 god. budu donosili odluke,imacemo haos sa tragicnim posljedicama,medju njih 41 nema odgovornog i savjesnog,vec samo ljubitelje novca bilo cijeg,da se ponese doma,ali,hoce li im to biti srecno,kosmicka pravda postoji,gospodo mesetari.zasto se oljudite,i zbog svojih porodica.