Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Đurović: SDP neće biti dio nove vlasti u Tivtu

Kako je istakao, uloga ove stranke će biti kontrolna i od rezultata će zavisiti i podrška ovako konsituisanoj manjinskoj upravi

SDP neće biti dio nove vlasti u Tivtu ali će dati manjiskoj upravi skupštinsku podršku za konstituisanje. Time grupama građana, koji zajedno čine 16 odbornika dajemo priliku da bez učešća SDP kadrova izaberu rukovodstva u lokalnoj Skupštini i upravi kako bi preuzeli punu odgovornost za njihov rad, saopštio je Aleksandar Đurović, nosilac liste “SDP – ODBRANIMO GRAD” i odbornik u tivatskom parlamentu.

Kako je istakao, uloga ove stranke će biti kontrolna i od rezultata će zavisiti i podrška ovako konsituisanoj manjinskoj upravi.

“Prethodnu gradsku upravu su građani opravdano kaznili na izborima zbog niza promašaja i neodgovornog odnosa prema građanima Tivta i zato je obaveza svih političkih subjekata koji su željeli promjene da učine sve kako bi nova vlast radila mnogo bolje i bila istinski servis građana. Svoje nezadovoljstvo su iskazali dajući podršku upravo lokalnim grupama građana, koje su i u prethodnom mandatu bile značajan glas borbe protiv svih malverzacija i poslušničkog odnosa odlazeće garniture”, navodi Đurović.

SDP u Tivtu će obezbjeđivati podršku novoj vlasti dok god ona bude radila u interesu grada, njegovog razvoja po mjeri svih građana, a ne samo privilegovanih pojedinaca, njegujući i uvažavajući multikulturalni karakter Tivta i sve ustavne vrijednosti građanske, moderne i sekularne države Crne Gore.

“Upravo je naš princip za podršku za većinu da nova lokalna samoprava dosljedno afirmiše multinacionalni i multivjerski karakter Tivta i da ove vrijednosti budu prepoznate u aktivnostima lokalne samopurave. Nova vlast se obavezuje da će u svom djelovanju poštovati građansko ustrojstvo i sekularni karakter države Crne Gore. Nijedna vjerska zajednica ili konfesija ne smijeimati povlašćen ili dominantan položaj, čime bi odredbe o sekularnosti i građanskom konceptu bile narušene”, naglasio je odbornik SDP-a.

SDP će, prema riječima Đurovića, umjesto participacije u izvršnoj vlasti, razvoju i napretku grada doprinositi kroz mehanizme kontrole rada gradske uprave.

“Na raspolaganje novoj vlasti staviti ćemo svoje vrijeme i svoj kadrovski potencijal i znanje kako bi maksimalno podržali principe koje zagovara nova vlast kao što su otklon od klijentelizma, partijskog zapošljavanja ali i revanšizma i zapošljavanja po principu kvalifikacija, kompetencija i iskustva. Nova vlast mora na konkretnim primjerima pokazati otklon od pogrešnog načina vladanja prethodne uprave i na tome ćemo posebno insistirati”, kazao je on.

Poručuje da građani od svih aktera očekuju odgovorno ponašanje.

“Očekuju da u nadolazećem periodu krize svi zaboravimo na političke razlike i da sva svoja politička i stručna znanja usmjerimo na dobrobit lokalne zajednice i valorizaciju njenih zavidnih potencijala. Tivtu je potreban svako ko voli svoj grad i ko svojim znanjem želi da doprinese razvoju grada. SDP će činiti sve da to bude princip rada nove vlasti u narednom četvorogodišnjem periodu. SDP zahvaljuje svim građanima koji su dali podršku listi “SDP – ODBRANIMO GRAD” kao i svim građanima koji su izašli na izbore i omogućili demokratski izborni proces”, zaključio je Đurović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve