Dritan Abazović treba da bude svjestan odgovornosti koju nosi kao i da zna da su nacional-šovinističke parole njegovih saveznika i njegova slika i njegova briga, a najmanje mu je sada potrebno da iznosi neistine o SDP-u i da lamentira što SDP nastavlja da traje na pravoj strani istorije kao parlamentarni subjekat, saopštio je danas član Predsjedništva SDP Nikola Đurašković.

“Abazoviću, SDP je bio opozicija DPS-u četiri godine, svojom voljom izašao iz vlasti bez ijedne mrlje, čist kao suza nakon što je ostvario još jedan strateški cilj ulaska u NATO, za što vi nijeste glasali da se ne bi zamjerili partnerima Mandiću, Kneževiću i Marku Milačiću. Tako ćemo i u narednom periodu biti opozicija vašoj koaliciji na čelu sa DF-om, čiji program već najavljujete da sprovodite. Pa vas zato slave u Banja Luci i Beogradu, umjesto na Cetinju”, naveo je Đurašković.

On je lideru URE poručio da brine svoju brigu, koja, kako je rekao, danas nije mala.

“Brinite kako ćete poslije sinoćnjih izliva šovinizma graditi građansku, multietničku Crnu Goru sa onima koji prijete Vašim sunarodnicima i drugim građanima pripadnicima manjinskih naroda. Snosićete punu političku odgovornost za Vaš izbor koji poštujemo kao izraz demokratije i vaše političke volje”, dodao je član Predsjedništva SDP.

On je naglasio da promjene jesu neophodne i da je to jasno.

“Ali ne na način da se rizikuje građanska Crna Gora i da bi se dodvoravali kleronacionalizmu. Znamo da napadima na SDP pokušavate da sakrijete tu činjenicu ali vam neće proći. Sami ste izabrali put. Ostaće svima čudno zašto vam je DF politika kleronacionalizma bliža od SDP, i zašto vam je jedan od ciljeva na izborima bio da u sadejstvu sa DF napravite što veću štetu SDP. Zato ponavljamo kao što smo četiri godine bili opozicija i kritikovali loše poteze vlasti DPS-a, sada ćemo i vama i vašim DF saveznicima biti opozicija posebno u dijelu očuvanja građanske, nezavisne i multietničke Crne Gore. Ta Crna Gora nema političku cijenu”, rekao je Đurašković.

Odgovornost je, istakao je, Abazovićeva i on je mora nositi svjestan političkih posljedica.

“I na kraju, vidimo da Vas ovih dana slavi i Matija Bećković i poziva u Beograd da Vas “nosi srpska omladina na rukama”. Možda da umjesto u Beograd, ipak treba da se pojavite na Cetinju. Možete sami, a možete i sa Markom Milačićem ili Amfilohijem, ali ovoga puta javno a ne tajno”, poručio je Đurašković.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
gagi
08.09.2020-09:51 09:51

Pa nema potrebe Djuraskovicu “brinuti”za Abazovica,neka se on “opravda”kao prvo Albancima u Crnoj Gori pa Albancima u DIJASPORI koji mu “spremaju”velicanstven docek dje godj izadje iz Crne Gore.