Četvrtak, 13 Juna, 2024
Rubrika:

Đukanović: DPS obezbijedila mir i stabilnost, garantuje dinamičniji tempo sustizanja evropskog kvaliteta života

U okviru predstavljanja političke ponude DPS-a za predstojeće izbore, Đukanović je kao najvrijedniji resurs koji je ova partija obezbijedila današnjim generacijama, istakao mir i stabilnost

Demokratska partija socijalista (DPS) obezbijedila je mir i stabilnost i garantuje dinamičniji tempo sustizanja evropskog kvaliteta života, poručio je večeras u Kolašinu predsjednik DPS-a Milo Đukanović. 

On je u Kolašinu u okviru kampanje za predstojeće parlamentarne izbore imao niz sastanaka kojima su prisustvovali i koordinatorka predsjedništva DPS-a za Kolašin Aleksandra Vuković, predsjednica OO DPS Kolašin Marta Šćepanović, predsjednik Opštine Kolašin Miodrag Bato Bulatović, članovi OO DPS Kolašin i ostali ugledni građani Kolašina.

“Đukanović je izrazio posebno zadovoljstvo posjetom antifašističkoj prijestonici Crne Gore, gradu u kojem je i nakon gubitka crnogorske nezavisnosti njegovana slobodarska ideja koja je kasnije bila i značajan podstrek Narodno-oslobodilačkoj borbi u kojoj su se žitelji ovog kraja posebno istakli. Ukazao je da ga izuzetno raduje razvojni zamah kojim Kolašin i lokalna uprava u saradnji s Vladom, koju dominantno čini DPS, uspješno upravljaju, sto obećava blisko bolju budućnost za cijeli grad, njegove građane i cijelu Crnu Goru”, navodi se u saopštenju.

U okviru predstavljanja političke ponude DPS-a za predstojeće izbore, Đukanović je kao najvrijedniji resurs koji je ova partija obezbijedila današnjim generacijama, istakao mir i stabilnost.

Kako je kazao, dok su u našem susjedstvu bjesnili bezumni ratovi koji su prijetili da i Crnu Goru povuku vjekovima unazad, mudrom politikom DPS-a je odabrana budućnost bez dotacija, budućnost sa jasnom vizijom unapređenja kvaliteta života crnogorskih građana i očuvanja multikulturalnosti i multietničnosti kao vanvremenih vrijednosti koje služe na ponos cijele Crne Gore.

Takva vizija doprinijela je i obnovi crnogorske nezavisnosti mirnim putem, unapređenju ekonomije od jedne od najnerazvijenijih u bivšoj Jugoslaviji do najdinamičnije regionalne, učlanjenju u najmoćniji vojno-politički savez u istoriji, kao i otvaranju svih pregovaračkih poglavlja u pristupnom procesu u EU, istakao je Đukanović.

Ukazao da je ključni cilj da crnogorski građani imaju evropski kvalitet života, a DPS ima odlučnost i sposobnost da taj cilj ostvari.

Đukanović je istakao da se na predstojećim izborima bira upravo budućnost Crne Gore – stabilnija sa dinamičnim razvojem i usvajanjem evropskih vrijednosti i kvaliteta života; ili ćemo se udaljiti od tog puta na uštrb svojih, a za interes drugih.

“Upravo je DPS jedina partija koja može omogućiti odlučno sprovođenje vizije na dobrobit svih naših građana zahvaljujući iskustvu i umješnosti u upravljanju i u kriznim i mirnodopskim vremenima, koja traže ljude nespornih kapaciteta. Izražavam uvjerenje da će građani Kolašina i cijele Crne Gore napraviti ispravan izbor na predstojećim parlamentarnim izborima”, rekao je Đukanović.

On je na kraju posjete imao odvojen susret s mladim aktivistima DPS-a, koji su tom prilikom iskazali svesrdnu podršku politici DPS-a kao garanta njihove blisko kvalitetnije budućnosti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve