Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Dukaj u posjeti Izraelu: Evropska i evroatlantska perspektiva Crne Gore

Dukaj je upoznao predsjednika Levija o aktuelnim političkim i ekonomskim dešavanjima u Crnoj Gori i položaju Crne Gore na međunarodnom planu, uz poseban akcenat na aktivnostima koje se odnose na evropske i evroatlantske integracije

Tokom zvanične posjete Izraelu, ministra javne uprave, Marasha Dukaja, primio je danas, u Jerusalimu, Miki Levi, predsjednik Kneseta – Skupštine Države Izrael. Prilikom razgovora istaknuti su prijateljski odnosi i važnost jačanja međusobnih veza dvije države, saopšteno je iz MJU.

Dukaj je upoznao predsjednika Levija o aktuelnim političkim i ekonomskim dešavanjima u Crnoj Gori i položaju Crne Gore na međunarodnom planu, uz poseban akcenat na aktivnostima koje se odnose na evropske i evroatlantske integracije.

“Levi, koji je jedna od najuticajnijih političkih ličnosti u Izraelu, nakon što je upoznao ministra sa aktivnostima Skupštine i ukupnom političkom situacijom u zemlji, u susret predstojećim izborima u Izraelu, izrazio je zadovoljstvo zbog susreta i nadu da će bilateralni odnosi Crne Gore i Izraela u budućnosti biti još čvršći”, navodi se u saopštenju.

Takođe, Levi je izrazio stav da je evropska i evroatlantska perspektiva Crne Gore pravi put za jačanje položaja Crne Gore u međunarodnoj zajednici.

Sagovornici su se složili da bi skoro otvaranje ambasade Crne Gore u Izraelu i ambasade Izraela u Crnoj Gori bili dodatni podsticaj unapređenju saradnje dvije države.

Dukaj je upoznao predsjednika Skupštine o nedavnim cyber napadima na digitalnu infrastrukturu i izrazio nadu da će iskustva Države Izrael u ovoj oblasti biti od izuzetne koristi u prevenciji budućih sličnih napada.

On je pozvao predsjednika Skupštine Levija, da u narednom periodu posjeti Crnu Goru.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve