Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Dukaj: Spajić će biti na čelu Savjeta za reformu javne uprave

Političko zapošljavanje je, kako je saopštio Dukaj, jedna od najvećih pošasti našeg društva i utiče negativno na kompletan sistem i reformu javne uprave

Premijer Milojko Spajić biće na čelu Savjeta za reformu javne uprave, kazao je u emisiji “Pitajte Vladu”, na TVCG resorni ministar Maraš Dukaj.

Političko zapošljavanje je, kako je saopštio Dukaj, jedna od najvećih pošasti našeg društva i utiče negativno na kompletan sistem i reformu javne uprave. Dukaj je saopštio da je Ministarstvo javne uprave u periodu u kojem ga on vodi započelo neke procese u oblasti reforme javne uprave.

“Meni je bitno da od vrha Vlade imam političku podršku. Ekskluzivno mogu da kažem da je premijer prihvatio da bude na čelu Savjeta za reformu javne uprave, što je jasan pokazatelj da ova Vlada ima ozbiljene ideje i ciljeve što se tiče reforme jane uprave. To moramo da shvatimo da je reforma javne uprave stub svake države, ne zbog Evrope već zbog nas i budućnosti naše države”, kazao je Dukaj.

Navodi i da ne bi bio ministar javne uprave da ne vjeruje u mogućnost depolitizacije i profesionalizacije.

“Reforma javne uprave je proces koji ne može da se završi u kratkom periodu ili za mandat jedne vlade. Ne želim da kritikujem moje prethodnike, ono što je najbolje od njih ja sam preuzeo”, kazao je Dukaj i dodao da nema brze reforme u toj oblasti.

On navodi i da su u MJU u rukovodećem kadru samo stručni ljudi. Podsjeća da on dolazi iz Albanske alternative i da nijedan kadar nije iz te partije.

“Ljudski resursi su najveće bogatstvo koje moramo motivisati, oni su zaslužni za sve što je Crna Gora postigla, nijesu za to zaslužni političari”, kazao je Dukaj.

Ministar ističe i da je urađeno dosta u oblasti sajber zaštite, što se kako dodaje pokazalo dobrim juče tokom napada na sajt Vlade.

“Danas imamo i zaštitu 24/7 i napad koji se sinoć desio da nismo imali tu zaštiti bio bi mnogo veći”. kazao je Dukaj.

Tokom velikog sajber napada na državni sistem tokom prošle godine, kako navodi ministar, sačuvani svi podaci i kako dodaje sačuvana je država.

“Stradao je dio opreme, stari računari, ali što se tiče dokumentacije i podataka svi su tu”, naveo je Dukaj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve