Srijeda, 15 Maja, 2024
Rubrika:

Dukaj: Potencijali Nikšića mogu biti pokretač razvoja ne samo države, već i regiona

''Kao opština koja obiluje infrastrukturnim, industrijskim, turističkim, investicionim, kulturnim i univerzitetskim kapacitetima, sa pravom možemo reći da su potencijali Nikšića takvi, da mogu biti pokretač razvoja ne samo države, već i regiona''

Ministar javne uprave Maraš Dukaj, čestitao je 18. septembar, Dan opštine Nikšić, predsjedniku Opštine Nikšić, Marku Kovačeviću i predsjedniku Skupštine opštine Nikšić, Nemanji Vukoviću.

“Drage Nikšićanke i Nikšićani, u ime Ministarstva javne uprave kao i u svoje lično ime, koristim priliku da vam uputim najljepše čestitke povodom 18. septembra, Dana opštine. Nikšić je bio i jeste jedan od simbola razvoja i napretka Crne Gore. Kao opština koja obiluje infrastrukturnim, industrijskim, turističkim, investicionim, kulturnim i univerzitetskim kapacitetima, sa pravom možemo reći da su potencijali Nikšića takvi, da mogu biti pokretač razvoja ne samo države, već i regiona”, naveo je Dukaj.

Raduje ga, kaže, činjenica da je opština Nikšić sa svojim partnerima započela izgradnju Doma digitalne revolucije, stavljajući akcenat na kreativnu, inovativnu industriju, digitalizaciju i modernizaciju, što je oblast ubrzanog razvoja cijelog naprednog svijeta.

“Opština Nikšić organizuje brojne sajmove iz oblasti poljoprivrede i stočarstva, a to je samo jedan od načina na koji opština podržava ove djelatnosti. Za pohvalu je i podrška nevladinim organizacijama, kao jednog od ključnih partnera u razvoju demokratije i prosperiteta zajednice. Ipak, najbolji resurs Nikšića su njegovi stanovnici, koji su prepoznati u regionu i šire, kao ljudi sa vizijom, koji svojim intelektualnim, umjetničkim, sportskim i preduzetničkim rezultatima zaslužuju poštovanje pa i divljenje”, navodi Dukaj.

Ministarstvo javne uprave nastavlja sa podrškom opštini Nikšić u pogledu digitalizacije javne uprave i uvođenje elektronskih servisa koji predstavljaju važan dio procesa reforme javne uprave.

“Uz najbolje želje vama, svim građankama i građanima Nikšića, još jednom čestitam 18. septembar”, kazao je ministar Dukaj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
18.09.2023-14:43 14:43

Zamislite..cetnicki NK..sa cetnickom vladom..bice pokretac drzave CG….Ovaj slucaj je za Dobrotu..