Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Dukaj- Lundberg: Posvećeni daljoj saradnji sa UN

Rezidentni koordinator UN je zahvalio na sastanku i čestitao ministru Dukaju ponovno imenovanje, ističući značaj njegovog resora za dalji razvoj Crne Gore.

Ministar javne uprave, Marash Dukaj sastao se danas sa rezidentnim koordinatorom Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori, Piterom Lundbergom, i tom prilikom ga upoznao sa prioritetima Ministarstva javne uprave – reformom javne uprave i decentralizacijom lokalne samouprave, nastavkom procesa digitalne transformacije, jačanja sajber bezbjednosti i povećanjem broja elektronskih servisa namijenjenih građanima, privredi i turistima koji posjećuju Crnu Goru.

Zahvalio se na podršci Programa UN reformi javne uprave i jačanju demokratskih institucija i snažnijem uključivanju građana u proces kreiranja javnih politika.

U tom kontekstu ministar je posebno istakao uspješnu saradnju sa Programom UN za razvoj UNDP i započetu implementaciju Sporazuma u okviru projekta “Efikasnija javna uprava u službi građana“, kao i saradnju sa UNOPS-om.

“Pred nama je puno izazova i prioritet je kreiranje strateških pravaca razvoja na planu reforme javne uprave i digitalizacije, a u cilju uspostavljanja transparentne javne uprave  po standardima koje imaju zemalje članice EU”, kazao je Dukaj.

Rezidentni koordinator UN je zahvalio na sastanku i čestitao ministru Dukaju ponovno imenovanje, ističući značaj njegovog resora za dalji razvoj Crne Gore.

“Naša saradnja sa Crnom Gorom oduvijek je bila konstruktivna. Uvjeren sam da će se nastaviti uspješnja saradnja, i da ćemo na taj način dodatno učvrstiti partnerstvo i zajednički doprinijeti ubrzanju ostvarivanja ciljeva održivog razvoja Crne Gore“, kazao je Lundberg.

Sagovornici su iskazali otvorenost za još intenzivniju saradnju na temelju reforme javne uprave.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve