Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

DSJ: Jušković podnio krivičnu protiv Miodraga Lekića i pet bivših stranačkih kolega

U prijavi koja je podnijeta na osnovu odluke predsjedništva DSJ, navodi se da su Lekić, Asanović i još četiri lica izvršili više krivičnih djela među kojima su, kako se navodi, falsifikovanje dokumenata, dostavljanje lažne dokumentacije i davanje lažnih izjava

Predsjednik Demokratske stranke jedinstva (DSJ) Nebojša Jušković podnio je danas Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici krivičnu prijavu protiv lidera Demosa Miodraga Lekića i pet bivših stranačkih kolega na čelu sa Radovanom Asanovićem.

foto Arhiva

U prijavi koja je podnijeta na osnovu odluke predsjedništva DSJ, navodi se da su Lekić, Asanović i još četiri lica izvršili više krivičnih djela među kojima su, kako se navodi, falsifikovanje dokumenata, dostavljanje lažne dokumentacije i davanje lažnih izjava.

“Krivičnu prijavu podnosim protiv Radovana Asanovića, Miodraga Lekića, Miljana Lauševića, Danijele Jovović, Ranka Miljanića i Rajka Lakovića zbog sumje da su počinili višekrivičnih djela iz Krivičnog zakona Crne Gore član 389, 412, 416 i to na načinšto su Upravnom sudu i drugim državnim organima dostavili lažnu dokumentaciju – Poslovnik o radu Skupštine DSJ, Sporazum o saradnji Demosa i DSJod 29. marta 2015. godine i potvrdu od 15. marta 2018 godine”, navodise u prijavi koju je podnio Jušković, a koja je dostavljena medijima.

U prijavi se dalje ističe da su oni Upravnom sudu dali falsifikovana dokumentana usmenoj raspravi 07. septembra 2019. godine, “priložili falsifikovani zapisnik sa sjednice Predsjedništva Demokratske stranke jedinstva od 30. januara 2013. godine i zapisnik sasjednice Glavnog odbora od 22. januara 2014. godine”.

“Takođe, Laušević, Jovović i Asanović dali su lažne izjave pred Osnovnim državnim tužilaštvom 18. februara 2019. godine”, navodi se između ostalog u tužbi koju je potpisao Jušković.

Portal Standard je ranie pisao o ovom slučaju, kada je Jušković optužio je lidera Demosa Miodraga Lekića i svog bivšeg stranačkog kolegu Radovana Asanovića da su zloupotrebljavali sredstva DSJ, falsifikovali dokumenta i ugovarali pozajmice koje nikad nijesu vraćene. Jušković, koji je tada najavio krivičnu prijavu nadležnim organima za “kriminalno udruživanje”. Kazao je da su Lekić i Asanović prilagali sudovima “lažiranu dokumntaciju”, kako i da su željeli da dokažu da on nije bio član predsjedništva DSJ da bi, kako ističe, “opravdali svoje malverzacije”. Predsjednik Demosa Miodrag Lekić nije odgovarao na pozive i poruke portala Standard, a Asanović je, komentarišući optužbe na njegov račun, kazao da je “Jušković sve izmislio” i da “nema stvari zbog koje u posljednjih nekoliko godina nijesu bili predsudovima”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve