Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: Vijesti i dalje crtaju mete

Medij koji, kako kažu iz DPS-a, ni prilikom napada na sopstvene novinare nema jednak pristup, ne zaslužuje ni duže reagovanje od ova dva stupca

Da promjena položaja i put od “nezavisnog” do omiljenog režimskog medija sa sobom ne nosi bilo kakve promjene, potvrđuje nastavak običaja crtanja meta koji i dalje dosljedno baštine “Vijesti”, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista.

“Selektivno izvještavanje, uz prepoznatljivo upiranje prstom bez ikakvog osnova i optužbe bez pokrića, i ovog je puta usmjereno protiv Demokratske partije socijalista i njenog Predsjednika, koja ni na jedan način ne stoji iza incidenta u Bijelom Polju, koji smo, kao i brojne druge, osudili, znajući da on predstavlja samo još jedan u nizu problema koje je crnogorskom društvu donijelo “osvježenje””, ističu u DPS-u.

Medij koji, kako kažu, ni prilikom napada na sopstvene novinare nema jednak pristup, ne zaslužuje ni duže reagovanje od ova dva stupca.

“Medij koji ni prilikom napada na sopstvene novinare nema jednak pristup – o čemu dovoljno govore najskoriji primjeri iz Nikšića i Bijelog Polja, koji je nedavno itekako nastojao da bude što “neupućeniji” povodom pojedinih sličnih incidenata, koji zastupa jeftine i iluzorne kvalifikative vlasti kojoj služi o “komitama” i “patriotama” kao glavnom problemu društva, čiji se rad sveo na bezuspješno relativizovanje katastrofalnih grešaka koje nova Vlada i njeni “eksperti” prave na dnevnoj osnovi, kojem promakne kada se izborne pobjede partnerskih stranaka proslavljaju porukama “krstiće se i ko neće”, koji fašističku ikonografiju političkih favorita, u najboljem slučaju, pravda “igranjem u pozorišnim predstavama”, ne zaslužuje ni duže reagovanje od ova dva stupca”, ističe DPS.

Tek, dodaju, zbog javnosti, birača i svih građana Crne Gore, kao partija koja je trajno usmjerena ka doprinosu multietničkog i modernog evropskog društva, dužni su, kažu, da još jednom naglase da Demokratska partija socijalista oštro osuđuje svaki vid nasilja i provokacija.

“Takođe, smatramo da je naročito važno da nadležne institucije nepristrasno, bez podlijeganja dvodnevnim pritiscima vlasti i njoj podređenih medija, utvrde šta se sve izdešavalo u Bijelom Polju, imajući u vidu i snimke koji su se u međuvremenu pojavili u javnosti, ali i navode pojedinih očevidaca. Tim prije jer je dio javnosti već donio “presudu” na osnovu jednostranih navoda, naravno – tamo gdje se presude ne donose”, navode iz DPS-a.

Prema njihovim riječima, afirmacijom različitosti, implementacijom modela multietničkog i multikonfesionalnog društva kao temelja modernog crnogorskog identiteta, konstantnim progresom na putu ka Evropskoj uniji i ulaskom u NATO, ova je stranka odavno potvrdila kojim civilizacijskim pravcima pripada.

“Vladinim medijima, sa druge strane, želimo uspjeh u odbrani neodbranjivog – Vlade bez manjina, sistema koji ne vidi, niti priznaje ogroman dio stanovništva, eksperata koji su se već znatno izvan naših granica “proslavili” blamažama u sektoru bezbjednosti, teškom katastrofom na zdravstvenom planu, neizvjesnošću da li će Crna Gora uopšte i dobiti budžet, persona non gratis i sličnih pojava koje su se uselile u zabrinjavajuće tmurnu svakodnevicu građana Crne Gore”, zaključuje Demokratska partija socijalista Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
ENISA
22.03.2021-12:20 12:20

DPS- JEDINA DEMOKRATSKA PARTIJA KOJA STITI SVE!!! ZATO IMATE OGROMNU PODRSKU VJERUJTE DA 68% GRADJANA CG SAD BI VAM DALA PODRSKU NA IZBORIMA ZATO PRAVE PODVALE – LAZU- RADE SVA ZLA ALI MI ODLUCUJEMO A NE DUSMANI DPS-A!! DA JE VJECNA!