Subota, 3 Juna, 2023
Rubrika:

DPS: Transparentnost i uspjeh NKT-a demantuju ministarkine navode

Tvrde da je neistinita tvrdnja da je 1,2 miliona eura potrošeno za navodnu rekonstrukciju bolnica

Ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović ponovo je juče izrekla grube neistine na račun rada Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti koje je djelovalo u mandatu prethodne Vlade, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista.

Tvrde da je neistinita tvrdnja da je 1,2 miliona eura potrošeno za „navodnu rekonstrukciju“ bolnica.

“Naprotiv. Kako je javnosti saopšteno, kako je većina medija objavila, i kako je navedeno u saopštenju i dalje dostupnom na portalu Vlade, za Opštu bolnicu u Beranama izdvojen je novac za nabavku magnetne rezonance, za Opštu bolnicu u Baru za nabavku skenera najnovije generacije, a za Opštu bolnicu u Nikšiću za rekonstrukciju Odjeljenja za pedijatriju i za nabavku nedostajuće opreme”, navode iz DPS-a.

Neistinita je, ističu, tvrdnja o navodnoj netransparentnosti nekadašnjeg NKT.

“Naprotiv, svi podaci o donacijama i o troškovima do u cent redovno su, svake sedmice, objavljivani na portalu Vlade, na specijalizovanom portalu www.coronainfocg.me, društvenim mrežama Vlade i redovno distribuirani medijima. O prilivima i potrošnji svakog centa postoji precizna i pedantno vođena dokumentacija. Potrošnji svakog eura je prethodila jasno definisana procedura koja je podrazumijevala odluke Vlade i NKT, te operativno postupanje posebno formiranog Operativnog štaba za donacije”, saopšteno je iz DPS-a.

Nacionalno tijelo za zarazne bolesti ostavilo je, dodaju, kako je saopšteno javnosti 4. decembra 2020. godine, novoj vlasti 5.084.620,99 eura i 75.971,72 dolara namijenjenih izgradnji Klinike za infektivne bolesti.

“I u ovom saopštenju, kao i u svim prethodnom prilikama, precizno je naveden troškovnik sredstava – koliko je uplaćeno, koliko je potrošeno i u koje svrhe. Sadašnja vlast duguje objašnjenje građanima šta je sa tim novcem, novcem građana”, saopšteno je iz DPS-a.

I ovom prilikom iskazuju poštovanje i zahvalnost brojnim donatorima sa svih meridijana – građanima, dijaspori, privredi, investicionoj i poslovnoj zajednici, prijateljima Crne Gore…

“Grube neistine koje je juče izrekla sadašnja ministarka zdravlja samo su nastavak beskrupolozne gebelsovske propagande koja je započela još kada je sadašnja ministarka litijala, da bi bila nastavljena tvrdnjama izrečenim u parlamentu o navodnim honorarima i to tajnim i enormnim,  podijeljenim članovima NKT, pričom o neispravnim respiratorima itd. Iako je nova vlast, u nagonima za nju uobičajene destrukcije, ugasila specijalizovani portal, ne bi li time potkrijepila navodnu netransparentnost prethodne vlasti, sadržaj svih objava dostupan je kako na portalu Vlade tako i u arhivama Vladinih društvenih mreža i relevantnih medija”, ističe DPS.

I prethodna Vlada i NKT bili su, tvrde, apsolutno transparentni.

“Netransparentnost je počela 4. decembra 2020. kada je na dužnost stupila nova vlada kojoj je bilo potrebno 18 dana da organizuje prvu konferenciju za medije na temu pandemije koronavirusa?! Očito je da neponovljiv uspjeh Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti boli novu vlast, svjesnu da nikada neće okupiti i staviti u funkciju potreba građana,  posvećenije, organizovanije, stručnije tijelo”, zaključuje Demokratska partija socijalista.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Zekovic Bo
30.04.2021-12:45 12:45

Sve je jasno i lijepo receno. pa NKT zasluzeno uziva veliko postovanje gradjana Crne Gore. Ali, jedno nije jasno. Zasto DPS ne podnese tuzbu protiv zaista nestinitih, zlonamjernih i po drsutvo stetnih izjava, neistina, radnji i djelovanja. Gradjani Crne Gore, ne mogu da shvate da pripadnici vladajuce strukture bez skrupupula iznose neistine o prethodnim nosiocima vlasti, pri tom sluzeci se neistinama i insinuacijama, teskim, ponizaavajucim uvredama, osionim ponasanjem, cesto direktniim nezakonitim progoom gradjana koji su bili clanovi DPS ili galsali za DPS. To sto je izborom gradjana DPS najjace politicka organizacija u Crnoj Gori, nova politick vecina ni malo ne… Pročitaj više »