Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

DPS: Premijer da spriječi fanatičnu misiju indoktrinacije i revanšizma Vesne Bratić

Bratićkina misija pokušaja indoktrinacije mladih naraštaja klerikalno-nacionalističkom dogmom, mora biti zaustavljena, poručuju iz DPS-a

Niz informacija i događaja ukazuje da se u resorima ministarke Vesne Bratić, iza očiju javnosti, dešavaju veoma zabrinjavajuće pojave, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista.

“Prema informacijama koje dobijamo od zaposlenih u ovom ministarstvu, ministarka Bratić, u svom revanšističkom pohodu i sprovođenju ideološke indoktrinacije kroz resore koji su joj povjereni, potpuno je gluva čak i za dobronamjerne kritike koje dolaze od njenih najbližih saradnika. Njeno shvatanje ministar-skog mandata kao jedinstvene prilike da po nalogu svojih mentora uprepodobi prosvjetu, kulturu, nauku i sport smjenama nepodobnih, zapošljavanjem ekstremnih nacionalista, pripremom novih programa, izaziva otpor i u samom ministarstvu”, navodi se u saopštenju.

Prema saznanjima DPS-a, Danilo Alagić, na Vladi izabran za direktora direktorata za tercijalno obrazovanje, ne dolazi na posao nedjeljama.

“Miroslav Anđelić izabran za državnog sekretara, pripremio je ostavku, pa uzeo bolovanje. Podsjećamo da je i Martin Ćalasan, napustio Bratićku prije imenovanja, a da je obavljao poslove državnog sekretara i bio najavljen kao kadar sa širokim ingerencijama u ovom ministarstvu”, ističu iz te partije.

Prema njihovim riječima, imajući u vidu da u svojoj revanšističkoj opijenosti ministarka naređuje da podnesu ostavke onima koji joj u prosvjeti nijesu po volji ili nijesu po njenim kriterijumima podobni, u DPS-u smatraju da njena misija pokušaja indoktrinacije mladih naraštaja klerikalno-nacionalističkom dogmom, mora biti zaustavljena.

“Zato tražimo od premijera Krivokapića, da obrati pažnju na postupke Vesne Bratić, i spriječi svaki pokušaj nezakonitog postupanja ali i fanatizma koji je nedopustiv na mjestu na kome se ona nalazi”, zaključuju iz DPS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve