Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Crnogorske odbojkašice počele pripreme ua Srebrenu ligu

Naše seniorke će se pripremati u Podgorici za prvi turnir CEV Srebrne lige, koji će se odigrati od 17. do 19. maja u našem glavnom gradu, u organizaciji Odbojkaškog saveza Crne Gore.

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore započela je pripreme za predstojeće takmičenje – CEV Srebrnu ligu 2024

Izabranice Milorada Krunića okupile su se u hotelu “Verde” u Podgorici, a prvi trening u dvorani “Verde Complex” odradilo je 12 odbojkašica – Danijela Džaković, Melisa Cenović, Teodora Rakočević, Lara Jovović i Marija Šušić pridružiće se dan kasnije.

“Pripreme su vrlo kratke, čeka nas prvi turnir kod nas. Imamo sreću da je taj prvi susret sa lakšim protivnicima, pa ćemo ga iskoristiti kao uvodni, kao prijateljski. Poslije toga nas čekaju još dva turnira. Od srijede ćemo svi biti kompletni. Ulazimo u jedan dobar ciklus. Meni je zadovoljstvo da smo ovdje – mnogo stvari funkcioniše. Tu je dosta mladih odbojkašica, da kroz treninge i Evropsku ligu napreduju i da neke od njih dobiju ozbiljne uloge u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo”, rekao je selektor Milorad Krunić.

Naše seniorke će se pripremati u Podgorici za prvi turnir CEV Srebrne lige, koji će se odigrati od 17. do 19. maja u našem glavnom gradu, u organizaciji Odbojkaškog saveza Crne Gore.

Na startu turnira, 17. maja Crna Gora će se sastati sa Farskim Ostrvima, narednog dana na programu je utakmica između selekcija Gruzije i Farskih Ostrva, dok će poslednjeg dana turnira, 19. maja, naš nacionalni tim prvu nedjelju Srebrne lige zaključiti mečom sa Gruzijom. Sve utakmice počeće u 18 sati.

Nakon prvog, seniorke putuju na drugi turnir gdje će gostovati Portugalu zajedno sa Islandom od 24. do 26. maja. Trećeg vikenda, od 31. maja do 2. juna, Crna Gora će igrati na turniru u Bosni i Hercegovini protiv domaćina i selekcije Portugala, dok će četvrtog vikenda naše odbojkašice biti slobodne, kao i Portugal, Mađarska, Letonija, Gruzija, Island i Luksemburg.

“Opet smo se okupili, nedostaje nam još par djevojaka, ali će nam se uskoro pridužiti. Predstojeće utakmice nam brzo dolaze, spremićemo se najbolje što možemo, koliko nam vrijeme dozvoli. Nadam se da ćemo proći bez povreda i da ćemo zdravstveno da budemo OK. Daćemo sve od sebe da nam ovo bude uvertira za ono što nas čeka u avgustu, a to su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo”, poručila je Mina Dragović.

Dvije najbolje reprezentacije nakon četiri odigrana turnira igraće dvomeč finala, 13, odnosno 16. juna.

U stručnom štabu selektora Milorada Krunića biće pomoćni treneri Srđan Crnojački i Luka Bogojević, statističar Milan Simojlović, kondicioni trener Vladimir Ognjanović i fizioterapeut Nikola Vojinović.

 

Spisak seniorki za pripreme za CEV Srebrnu ligu 2024:

Tehničari:

Marija Šušić (Buta Baku, Azerbejdžan)

Viktoria Đukić (Budućnost Volley)

Primači servisa i korektori:

Danijela Džaković (Maćerata, Italija)

Nevena Vukčević (Lugoš, Rumunija)

Lara Jovović (Herceg Novi)

Simona Petranović (Ub, Srbija)

Darja Popović (Budućnost Volley)

Kristina Božović (Luka Bar)

Viktorija Čoković (Budva)

Srednji blokeri:

Mina Dragović (Jedinstvo Stara Pazova, Srbija)

Katarina Budrak (Romans, Francuska)

Saška Đurović (Crvena zvezda, Srbija)

Teodora Rakočević (Banja Luka, Bosna i Hercegovina)

Lana Rakočević (Budućnost Volley)

Libera:

Melisa Cenović (Herceg Novi)

Gordana Madžgalj (Jedinstvo)

Ksenija Krunić (Akademija)

Raspored utakmica 1. turnira
SC “Verde”, Podgorica

Petak, 17. maj
Farska Ostrva – CRNA GORA (18h)
Subota, 18. maj
Gruzija – Farska Ostrva (18h)

Nedjelja, 19. maj
CRNA GORA – Gruzija (18h)
Raspored utakmica 2. turnira
PORTUGAL

Petak, 24. maj

Island – Portugal (22h)

Subota, 25. maj

CRNA GORA – Islanda (22h)

Nedjelja, 26. maj

Portugal – CRNA GORA (22h)

Raspored utakmica 3. turnira
BOSNA I HERCEGOVINA

Petak, 31. maj

CRNA GORA – Bosna i Hercegovina (20h)

Subota, 1. jun

Portugal – CRNA GORA (20h)

Nedjela, 2. jun

Bosna i Hercegovina – Portugal (20h)

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve