Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Pljevlja: Revizionistima ništa nije sveto

Ujedno pozivaju tužilaštvo da konačno stane na put ovim ratnohuškačima i revizionistima da ne bi bilo kasno

“Na dan kada su Pljevlja oslobođena od fašizma, imali smo priliku da još jednom svjedočimo skrnavljenju spomenika stradalim borcima na Stražici od strane lokalnih revizionista i sljedbenika kvinsliškog pokreta”, navode iz Opštinskog odbora DPS Pljevlja.

Ističu da je nakon završene dostojanstvene ceremonije kojoj je prisustvovao veliki broj građana Pljevalja i odavanja počasti borcima i građanima koji su stradali u Drugom svjetskom ratu, pojavili su se stidljivo i niotkuda predsjednik Opštine i njegovi saradnici koji su svojim performansom pokušali da omalovaže žrtve i vrijednosti antifašizma, izjednačavajući žrtve i njihove zločince u pokušaju da reviduju istoriju na koju je ponosna ogormna većina Pljevljaka.

Foto: DPS

“Mir i spokoj onih koji su dali živote za našu slobodu tako su još jednom narušili oni koji bi da žrtve dijele na “naše” i “njihove”. Jer kako drugačije protumačiti odavanje pijeteta sa jednonacionalnim i jednovjerskim simbolima a znate da su rame uz rame, sa puškom u ruci i petokrakom na glavi, u boj kretali i sa pjesmom ginuli borci svih vjera i nacija sa jednim zajedničkim ciljem – oslobođenjem Pljevalja od okupatora i fašista”, navode u saopštenju.

Ujedno pozivaju tužilaštvo da konačno stane na put ovim ratnohuškačima i revizionistima da ne bi bilo kasno.

“A mi svima onima koji se igraju sa vrijednostima antifašizma poručujemo -NO PASARAN”, kažu iz DPS Pljevlja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
20.11.2023-18:28 18:28

1897. godine Vladan Đorđević predśednik vlade Srbije je donio odluku o zabrani ulaska Ciganima i Crnogorcima na teritoriju Srbije…

Tara
20.11.2023-21:07 21:07

Zakon..nam treba..koji treba da zastiti CG..od fasista..i srbijanskih-kleronacisa crkve Srbije..Njima treba odzeti drzavljanstvo..To je jedini lijek…