Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

DPS Pljevlja: PES, URA i DCG barem jednom da donesu odgovornu odluku i potpišu inicijativu za smjenu Vraneša

''Na veliku žalost svi Pljevljaka, plejada polupismenih likova reprezentuje naš grad''

Iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Pljevlja, oglasili su se saopštenjem povodom proslave dana državnosti Srbije u njihovom gradu od strane rukovodstva Opštine.

Oni su pozvali pojedine konstiuente lokalne vlasti – GP URA, Demokrate i PES da podrže inicijativu o smjeni Vraneša koju je DPS ranije podnio.

-Posljednji put ih pozivamo da daju nedostajući broj potpisa na našoj inicijativi za smjenu aktuelnog predsjednika opštine i time spasimo naš grad od primitivizma, šofinizma, polarizacije, sve veće klerikalizacije i svega onoga retrogradnog što nam se gotovo svakodnevno dešava zahvaljujući upravo odbornicima PES-a, Demokrata i Ure. Izdignite se konačno iznad ličnih i partijskih interesa i barem jednom u životu donesite državno odgovornu odluku, naveli su iz DPS.

Dodaju da su , “kao državno odgovorna partija i predvodnik demokratskih procesa kroz koje smo, zajedno sa građanima Pljevalja, dali svoj veliki doprinos obnovi crnogorske državnosti, njenom strateškom proevropskom usmjerenju i snaženju demokratskih i građanskih vrijednosti.”

-Svakako poštujemo izbornu volju građana Pljevalja iskazanu na lokalnim izborima 2022.godine i nemamo namjeru polemisati sa njom. O razlozima gubitka dotadašnje većinske podrške našoj politici u Pljevljima i Crnoj Gori smo u više navrata, objektivno, samokritički i javno govorili. Takođe i objektivno sagledavali najveći dio, po nama iracionalnih razloga, koji je “naveo” jedan dio naših sugrađana da, bez obzira što su znali da kompetentnost i kvalitet ne stanuje u našoj političkoj konkurenciji, daju svoj glas upravo njima. Time su posredno omogućili da “spodobe” poput Darija Vraneša dođu na najvažnija mjesta odlučivanja, i ne samo on već i čitava jedna “plejada” polupismenih likova koji na žalost svih Pljevljaka reprezentuju našu opštinu u njenom političkom, kulturnom i privrednom životu. Ne samo polupismenih već i kupljenih i ucijenjenih, navode iz DPS.

Dodaju da je “organizovanje proslave dana državnosti druge države uz agilnu podršku svojih koalicionih partnera Demokrata, URE i PES-a, ne samo za pažnju crnogorskog tužilaštva već u njegovom slučaju i crnogorske psihijatrije.”

-Konstantnim šovinističkim i primitivnim djelovanjem ovaj čovjek, podstaknut iz centrale svoje partije i mentorima iz SANU “poreklom” iz Pljevalja, sprovodi njihovu veoma opasnu agendu odvajanja Pljevalja od crnogorske državne matice. “Oslobodioci” su krenuli da oslobadjaju Pljevlja od crnogorske “okupacije”. Sve ovo vide i znaju “proevropske” I “procrnogorske” Demokrate, URA I PES, ali “dostojanstveno” trpe jer kako kažu naši sugrađani “zauvar” im je primiti još koju funkcionersku platu, zaposliti još ponekog preostalog rodjaka, otpisati još po neki neplaćeni račun za komunalije i zaokružiti još po koji javni tender”. Poštovani sugrađani, Vi koji zajedno sa nama sa gnušanjem gledate kako Pljevlja od jedne urbane sredine postaju primitivna provincija budite sigurni da nećemo dozvoliti da ova agonija još dugo potraje. Ukoliko ne dobijemo podršku tzv. građanskih partija vlasti u Pljevljima za smjenu Vraneša bićemo prinuđeni i na vaninstitucionalno djelovanje jer građanska i evropska Crna Gora je naš ideal od kojeg nikada nećemo odustati, poručuju iz DPS Pljevlja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve