Utorak, 28 Maja, 2024
Rubrika:

DPS Nikšić: Sramna odluka lokalne vlasti o mijenjanju naziva ulica datih u znak sjećanja na partizanske žrtve

Poručuju da oni, koji hodaju četničkim putevima, žele izbrisati partizanske, na šta su blagovremeno reagovali članovi ovog Savjeta u ime Evropskog tima za Nikšić

Da u Nikšiću vlada anticrnogorska, antievropska i anti-antifašistička histerija, potvrđuju sramne odluke lokalne vlasti, ovog puta artikulisane kroz odluke Savjeta za davanje prijedloga naziva naselja, ulica i trgova, saopšteno je iz Opštinskog Odbora DPS Nikšić.

Kako su ociejnili i te partije, predstavnici Demokratskog fronta i Demokrata u ovom tijelu, donijeli su odluke, kakve Nikšić ne pamti, u posljednjih 60 godina, da mijenjaju nazive ulica datih u znak sjećanja na partizanske žrtve, na one koji su se borili za slobodu, za antifašističke i civilizacijske vrijednosti.

“Nasljednici onih protiv kojih su se upravo borili partizani i crnogorski narod, osiono i bahato koriste mogućnosti koje im daje trenutno zaposijedanje vlasti u slobodarskom Nikšiću, da pokušaju prekrajati istoriju, veličati pripadnike četničkog pokreta i ukidati i brisati sve što podsjeća na antifašizam i partizanski pokret”, navode u saopštenju.

Poručuju da oni, koji hodaju četničkim putevima, žele izbrisati partizanske, na šta su blagovremeno reagovali članovi ovog Savjeta u ime Evropskog tima za Nikšić.

“Pošto očigledno niti znaju niti umiju bilo šta raditi, osim opstajati na podjelama, jedino im je preostalo da donose odluke koje će i dalje dijeliti građane i promovisati nazadne ideologije kojima pripadaju”, zaključuju iz Opštinskog Odbora DPS Nikšić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve