Srijeda, 15 Maja, 2024
Rubrika:

DPS Nikšić: Osuđujemo napade u Nikšiću, nova vlast razgrađuje građansku supstancu Crne Gore

Demokratska partija socijalista najoštrije osuđuje napad na predsjednicu nikšićkog Opštinskog odbora Liberalne partije Jelenu Marković kao i sve druge fizičke obračune u našem gradu koji se dešavaju ovih dana a koji su politički i nacionalno motivisani

Demokratska partija socijalista najoštrije osuđuje napad na predsjednicu nikšićkog Opštinskog odbora Liberalne partije Jelenu Marković kao i sve druge fizičke obračune u našem gradu koji se dešavaju ovih dana a koji su politički i nacionalno motivisani, saopšteno je iz nikšićkog DPS-a.

”Nikšić u susret lokalnim izborima ne smije postati teren i poprište na kojem će se događati slične i nedopustive stvari, inspirisane mržnjom i šovinizmom. Baš zbog toga svaka politička, nacionalna i druge netrpeljivosti moraju biti spriječene i adekvatno sankcionisane”, poručuju u saopštenju.

Iz DPS-a Nikšić apelovali su na državne organe da sankcionišu ovakav vid ponašanja.

”Pozivamo nadležne državne organe da u skladu sa svojim ovlašćenjima i dužnostima, stanu na put svakom obliku nasilja i zastrašivanja, te doprinesu očuvanju temelja na kojima počiva Crna Gora, a koje je Demokratska partija socijalista gradila decenijama”, ističu u saopštenju.

Najavili su da neće sjedjeti skrštenih ruku dok se krše temelji crnogorskog društva.

”Kao partija koja je sebe utkala u međuetnički sklad, međunacionalnu toleranciju i zalagala se za političku slobodu mišljenja i izražavanja, beskompromisno ćemo insistirati na daljem očuvanju ovih vrijednosti”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve