Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: Neuspješna političarka Borovinić Bojović sad upozorava ljekare da se ne bave politikom

Borovinić Bojović je dodaju, započela političku karijeru – debaklom, te ocjenjuju, ''tako i nastavlja – kontradiktornostima i neprincipijelnošću''

Ministarstvo zdravlja je obavijestilo javnost da je odlazeća ministarka Jelena Borovinić Bojović nastavila konsultacije u vezi sa aktuelnom zdravstvenom situacijom u državi sa čelnicima bolnica i domova zdravlja, saopšteno je iz DPS Komisije za zdravstvo.

“Ko ne zna Borovinić Bojović još bi se i ponadao da je odlučila da sa saradnicima diskutuje o nedostatku citostatika za onkološke bolesnike, krahu vakcinacije sa manje od 100 novovakcinisanih na dnevnom nivou, preko 2.500 umrlih od COVID-a, oko 40 odsto pozitivnih nalaza svakodnevno itd”, navode u saopštenju.

Međutim, kako su ocijenili, iz saopštenja vidimo da se nije raspravljalo o kastastrofalnoj situaciji u zdravstvenom sistemu. To nikada i nije bilo visoko na listi prioriteta ove ministarke.

“Konsultacije” su, ustvari, bile tribina sa koje je poručila kolegama da “ne treba da se bave politikom” ista ona osoba koje je prije samo nekoliko dana kazala da će “uraditi sve da se DPS ne vrati na vlast” i da će “izaći na protest (protiv buduće Vlade!) sa svojim kolegama ministrima”, dodaju iz DPS Komisije za zdravstvo.

Borovinić Bojović je dodaju, započela političku karijeru – debaklom, te ocjenjuju, “tako i nastavlja – kontradiktornostima i neprincipijelnošću”.

Iz Komisije podsjećaju da građani pamte “rezultate” ministarke koja je bilježila sve same crne rekorde. Neka od tih (ne)djela već su u tužilaštvu, mnoga će ubrzo doći na red.

“Ljekaru, kao i svakom drugom slobodnom građaninu, Ustav jamči da mogu da se bave politikom. Stvar je u tome da se treba pridržavati etičkih standarda i ideje da se postupa na dobrobit društva. Sve ono što odlazeća ministarka, nažalost, nije”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve