Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: Napad funkcionera ZBCG na direktorku NVO Juventas, klasičan primjer mizoginije

Poručuju da je napad na Ivanu Vujović ujedno i pokazatelj da dio političke scene do danas nije sazrio i da je, smatraju u DPS-u, i dalje ostao duboko zarobljen u svijetu gdje su uvrede i mizoginija prihvatljiv oblik djelovanja

Napadi na Ivanu Vujović i NVO “Juventas”, koje smo čuli tokom sinoćnje emisije “Naglas”, klasičan su primjer mizoginije, ocijenili su iz Medija centar DPS-a.

Podjsećamo, funcioner Nove srpske demokratije Milutin Đukanović sinoć je izjavio da pominjanje izjava o popisu koje daju u NVO Juventas nije ozbiljno, te da ako se na Javnom servisu može čuti njihov glas onda treba i glas svih drugih NVO.

“Nažalost, ne čudi nas što to dolazi iz koalicije ZBCG, niti što je u pitanju direktor državnog preduzeća. Ali, to je samo još jedan vid pritiska na one koji istinski doprinose demokratizaciji crnogorskog društva i njegovog približavanja evropskim vrijednostima. Taj se posvećen i stručan angažman, jednostavno, na sve načine želi omalovažiti – pa i mizoginim napadima”, ističu u DPS-u.

Poručuju da je napad na Ivanu Vujović ujedno i pokazatelj da dio političke scene do danas nije sazrio i da je, smatraju u DPS-u, i dalje ostao duboko zarobljen u svijetu gdje su uvrede i mizoginija prihvatljiv oblik djelovanja.

“Ali, sigurni smo da će i gospođa Vujović i NVO “Juventas” nastaviti svoje djelovanje kao i do sada – jer je njihov angažman značajan za emancipaciju Crne Gore, jačanje institucija i snaženje temelja građanske i evropske države”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve