Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: Nadležni organi da ispitaju postupanje odgovornih u Opštini Budva vezano za posao izgradnje postrojenja za tretman otpadnih voda

Važno je, ističu, napomenuti da čitav ugovor koji je sporen aktivnostima tužilaštva predviđa kompletno opremanje opštine Budva postrojenjima i mrežom za prečišćavanje i odvođenje otpadnih voda za iznos od 66 miliona eura

Opštinski odbor DPS Budva ističe činjenicu da je vezano za posao izgradnje postrojenja za tretman otpadnih voda utvrđena zloupotreba službenog položaja i nanesena šteta Opštini Budva u iznosu od 3 miliona eura.

“Ove činjenice su izvedene iz sudskih odluka i podržavamo napore državnih organa da se ovako nanesena šteta nadoknadi Opštini. Takođe, u istim odlukama navedeno je da je njemačka kompanija realizovala poslove u fakturisanoj vrijednosti od nešto preko 41 milion eura u kojem iznosu je i navedena šteta od 3 miliona”, navodi DPS.

Važno je, ističu, napomenuti da čitav ugovor koji je sporen aktivnostima tužilaštva predviđa kompletno opremanje opštine Budva postrojenjima i mrežom za prečišćavanje i odvođenje otpadnih voda za iznos od 66 miliona eura.

“U ovom iznosu predviđeno je spajanje Pržnog i Svetog Stefana na postrojenje u Vještici kao i izgradnja drugog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda za naselja od Reževića do Buljarice”, navodi se u saopštenju.

Prema njihovim riječima, umjesto odgovornog pristupa koji bi podrazumijevao naplatu utvrđene štete i privođenje projekta kraju na novi, odgovoran, način, čelnici Opštine su pribjegli čistom populizmu, što za posljedicu ima najveću, do sada viđenu, štetu po Opštinu Budva koja će grad dovesti u bezizlaznu situaciju blokadom od 40 miliona eura u bliskoj budućnosti.

Podsjećaju da su čelnici Opštine isplaćivali određene iznose kompaniji WTE. Podsjećaju da su opredijeljena ogromna sredstva za konsultante koji su dali veoma skromnu elaboraciju poslova, angažovano je više advokatskih kuća koje su usisale milione eura iz budžeta Budve.

“Vidimo u saopštenju Opštine da nijesu bili kadri odabrati ni predloženog arbitra koji strana u postupku (u ovom slučaju Opština Budva) predlaže. Rezultat ovih aktivnosti je poguban za Opštinu Budva i sigurni smo da je plod neznanja i svjesnog ulaska u populističke priče, ali definitivno i umišljenih pojedinaca jer ovolika šteta ne bi bila moguća bez svjesnih postupaka”, ističe DPS.

Dakle, zahtijevaju od nadležnih organa da ispitaju postupanje odgovornih lica u Opštini Budva zbog čijeg je političkog hira, utvrđena šteta po Opštinu od tri miliona eura sa obavezom Opštine Budva da sada isplati ukupno 38 miliona eura.

“Građane Budve će, njihov populizam, neznanje i loše namjere, koštati nevjerovatnih više od 90 miliona eura, pride naši sugrađani koji žive od Kamenova do Buljarice neće imati adekvatan servis postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda”, zaključuje Opštinski odbor DPS Budva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve