Petak, 17 Maja, 2024
Rubrika:

DPS: Ministarka piše stranačka saopštenja na memorandumu ministarstva

Da se ministarka Jelena Borovinić Bojović, bavila očuvanjem i zaštitom javnog zdravlja onoliko koliko se bavi politikanstvom i političkim intrigarenjem, ne bismo došli u poziciju da budemo zemlja sa skoro najgorom epidemiološkom situacijom na svijetu, poručili su danas iz DPS-a

Da se ministarka Jelena Borovinić Bojović, bavila očuvanjem i zaštitom javnog zdravlja onoliko koliko se bavi politikanstvom i političkim intrigarenjem, ne bismo došli u poziciju da budemo zemlja sa skoro najgorom epidemiološkom situacijom na svijetu, poručili su danas iz DPS-a.

Nekog ko ima obraz, bilo bi sramota, dodaju, da sa memoranduma Ministarstva zdravlja šalje stranačka, licemjerna saopštenja.

“Svako ko nije politički ostrašćen kao dotična ministarka, pita se: gdje ste bili juče kada su se huligani okupili? Gdje ste bili, kao ljekar, da se pobunute protiv masovnih litija i raznih masovnih protesta koje je u sred epidemije predvodio i sam premijer? Da li je potpisnica ovog saopštenja ista ona osoba koja je bez maske na licu prisustvovala u zatvorenom prostoru događaju koji je okupio hiljade građana?”, pitaju DPS-u.

Pitaju je i da li je opomenula kolege u Vladi kada su prvog dana po izboru, prekršili mjere i zasjeli u kafanu?

“Gdje ste bili kad je vaš nadređeni, javno demonstrirao kršenje mjera, i bio jedan od onih koji su doprinijeli da Crna Gora od zemlje u kojoj nije bilo korone, postane država sa skoro najvišom stopom zaražavanja i umiranja?”, ocijenili su u DPS-u.

Kako dodaju, današnje okupljanje u Nikšiću bilo je spontano.

“Ljudi su izašli na trg da iskažu nezadovoljstvo što državni aparat, čiji ste i vi dio, štiti huligane i podstiče šovinističko divljanje. Vaša današnja politikantska reakcija i pokušaj obračuna s kolegom Jevtom Erakovićem, preko memoranduma Ministarstva zdravlja, samo nas još više ubjeđuje da nijeste ni dostojni a ni kompetentni da vodite ovako značajan resor, jer je bjelodana činjenica da je u vašem fokusu već duže vrijeme politika a ne zdravlje građana”, zaključuju u DPS-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve