Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: Kohabitacija po Krivokapiću i Bečiću

Ističu da je neshvatljivo da je propuštena takva prilika da svi zajedno, bez obzira na političke i druge razlike, odamo poštu sugrađanima, stradalim od ovog nepoznatog izazova s kojim je suočen cijeli svijet

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić i predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, koji se zaklinju u evropski put Crne Gore, pokazuju na konkretnim, vrlo osjetljivim pitanjima nedoraslost za djelovanje po evropskim pravilima u uslovima kohabitacije, ni kad se radi o tako osjetljivim pitanjima kao što je zajedničko odavanje pomena svojim sugrađanima, saopštili su iz Demokratske partije socijalista (DPS). Oni su ukazali da su reakcije Krivokapića i Bečića izostale na inicijativu da se juče proglasi Dan žalosti u znak sjećanja na 1200 građana koji su izgubili život od koronavirusa tokom minule godine.

“Juče je na godišnjicu prve žrtve COVID-19 na inicijativu aktiviste za ljudska prava Aleksandra Zekovića, koju je podržao predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, u najvećem broju opština proglašen Dan žalosti. Sedamnaest lokalnih uprava, kao i drugi subjekti, podržali su inicijativu i sugestiju za taj čin u znak sjećanja na 1200 naših sugrađana koji su izgubili život od koronavirusa tokom minule godine. Zastave na pola koplja bile su na zgradi Predsjednika, dok se Klinički centar odlučio na sedmodnevnu žalost. Iako je inicijativa Zekovića bila upućena na adrese tri predsjednika, izostale su reakcije premijera Krivokapića i predsjednika Skupštine Bečića”, navode iz DPS-a.

Ističu da je neshvatljivo da je propuštena takva prilika da svi zajedno, bez obzira na političke i druge razlike, odamo poštu sugrađanima, stradalim od ovog nepoznatog izazova s kojim je suočen cijeli svijet.

“Neshvatljivo je da na čelu tako važnih institucija nije bilo političke spremnosti, da se makar u takvim situacijama donosioci odluka uzdignu iznad dnevnopolitičkog nadgornjavanja i interesa. Posebno čudi da predsjednik Parlamenta nije i na djelu pokazao da istinski poštuje slogan svoje partije, koji apeluje na prevazilaženje podjela. Pojedini to tumače kao rezultat približavanja Demokrata Krivokapiću na nikšićkim izborima, što u krajnjem može uzdrmati lidersku poziciju Bečića u tom bloku”, piše u saopštenju DPS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve