Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: Klicanjem ruskoj agresiji na Dan pobjede, zloupotrijebljen praznik i obrukana Crna Gora

''Takvo divljanje po ulicama predstavlja zloupotrebu demokratije, prava građana na okupljanje, i sramni pokušaj da se ubijanje nedužnih građana Ukrajine, prikaže kao herojski čin Rusije''

Demokratska partija socijalista zahtijeva od nadležnih da utvrde ko je pod parolom proslave Dana pobjede nad fašizmom, organizovao na javnom prostoru u Danilovgradu nacionalistički pir, na kojem se klicalo ruskoj agresiji na Ukrajinu i Kosovu kao srpskoj zemlji, saopšteno je iz DPS Komisije za bezbjednost i odbranu.

“Već poznata ikonografija, uz strane zastave, nacionalističke usklike i vrijeđanje američkog predsjednika, nije nikakva proslava već brukanje Crne Gore. Takvo divljanje po ulicama predstavlja zloupotrebu demokratije, prava građana na okupljanje, i sramni pokušaj da se ubijanje nedužnih građana Ukrajine, prikaže kao herojski čin Rusije.

Svaka relativizacija i zanemarivanje, ovakvih i sličnih pojava, poput propagandnih punktova ruske agresije koji niču u internet prostoru Crne Gore, ili činjenice da u našoj državi postoje kriminalni nacionalistički krugovi koji su spremni da pale gradove po Crnoj Gori, predstavlja ozbiljnu neodgovornost države”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Klicanje
11.05.2022-13:25 13:25

Danasnji nacisti podrzavaju agresora koji pred ocima cijelog svijeta unistava jednu mirnu, vrednu i priznati drzavu. Kako se to naziva na bilo kom jeziku?

BMX
11.05.2022-15:31 15:31

Puna CG Podznjakova, tvrdosa, stupova, zborova, bratstava, plemenika, bajkera, nocnih vukova, kozaka, navijackih i kriminalnih grupa pod komandom SPC – a i stranih agentura a vi se kao pitate “ko je to organizovao ?”