Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

DPS: Javni servis postao adresa za partijska zapošljavanja

''Znajući orijentaciju navedenih kadrova, sasvim je jasno u kom smjeru ide Radio televizija Crne Gore - a da ne bude dileme, pobrinuo se novi menadžment upravo danas, najavljujući u osjetljivom trenutku, povodom pitanja koje dijeli čitavu državu, direktan prenos najavljenog ustoličenja mitropolita SPC sa Cetinja''

Kako smo ranije upozoravali, Radio televizija Crne Gore, nakon nezakonitog izbora generalnog direktora, postaje još jedna u nizu institucija koja će služiti za partijska uhljebljenja, saopšteno je iz DPS-a.

“Tako će televizijom Crne Gore rukovoditi partijski angažovana osoba, doskorašnja portparolka DEMOS-a, politička funkcionerka iz prelazne vlade 2016. a ranije i članica logističke mreže Demokratskog fronta. Eventualno opravdanje da se ona u međuvremenu iščlanila iz političke partije bilo bi nisko vrijeđanje inteligencije javnosti.

Sa druge strane, Radijom Crne Gore rukovodiće kadar kojeg je na funkciju vjerovatno preporučilo učešće u litijama kao i autorski tekstovi na šovinističkom portalu “In4s””, navode u saopštenju.

Sada je, dodaju, jasno da su konstantni pritisci vlasti na bivši menadžment RTCG, zapravo bile posljedica revanšizma i nestrpljenja da se Javni servis što prije uprepodobi po partijskim kriterijumima.

“Znajući orijentaciju navedenih kadrova, sasvim je jasno u kom smjeru ide Radio televizija Crne Gore – a da ne bude dileme, pobrinuo se novi menadžment upravo danas, najavljujući u osjetljivom trenutku, povodom pitanja koje dijeli čitavu državu, direktan prenos najavljenog ustoličenja mitropolita SPC sa Cetinja.

Pitamo se, svakako, kakva bi reakcija bila da je Demokratska partija socijalista ranije namjeravala da svog portparola ugura na mjesto direktora ključne organizacione jedinice Javnog servisa?!

Jasno je – tada bi se mjesecima oglašavali svi oni koji danas ćutnjom govore prije svega o sebi”, zaključili su u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
DPS: Javni servis postao adresa za partijska zapošljavanja – CG Vijesti
27.08.2021-19:17 19:17

[…] Aktuelno […]