Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: CEDIS usred krize zaposlio i sestru Vesne Bratić

''U trenutku kada Vlada, skriveno, iza leđa javnosti pokušava da nelegalnim mjerama spase CEDIS, a ova firma postaje sinonim za gubitaša, između ostalog jer je prepunjena kadrovima, dakle u trenucima kad je ovo preduzeće, svoj radni odnos zasniva sestra Vesne Bratić''

CEDIS, nekada uspješno preduzeće, koje usljed specifičnosti djelatnosti posla koji obavlja ima monopol na crnogorskom tržištu, dovedeno je do statusa gubitaša, saopštili su iz DPS-a.

“Takvom statusu doprinijelo je bezočno i bespotrebno nagomilavanje partijskih kadrova, rođaka, kumova. Upravo brojna partijska zapošljavanja, nepotizam i prebukiranje administracije je ključ propadanja preduzeća, čime se udovoljavalo ličnim prohtjevima i željama za uhljebljenjem stranačkih aktivista, prijatelja, rođaka i kumova. U trenutku kada Vlada, skriveno, iza leđa javnosti pokušava da nelegalnim mjerama spase CEDIS, a ova firma postaje sinonim za gubitaša, između ostalog jer je prepunjena kadrovima, dakle u trenucima kad je ovo preduzeće, svoj radni odnos zasniva sestra Vesne Bratić”, navode iz DPS-a.

Ona je, kako kažu, samo jedna u u nizu rođaka predstavnika nove vlasti koji su zasnovali radni odnos u ovoj firmi.

“Sve je krenulo revanšističkom promjenom rukovodstva i instaliranjem foteljaša Demokrata Vladimira Čađenovića na čelo ovog preduzeća. Tada kreće strmoglav pad, rasulo i urnisanje ovog državnog preduzeća, usljed ogromnih finansijskih gubitaka. Zapošljavaju se rođaci funkcionera Demokrata, ali i drugih stranaka.

Tako radno mjesto u ovoj firmi nalaze: sestra potpredsjednice Skupštine iz redova DF, sestra potpredsjednika Demokrata Vladimira Martinovića, kum i sestra poslanika Demokrata Danilo Šaranovića, sestra od tetke predsjednika Odbora direktora Rajka Radoševića, sin direktora Doma zdravlja i funkcionera Ujedinjene Crne Gore Danila Jokića, supruga advokata DF Dražena Medojevića, sin funkcionera Demokrata Vladimira Vujovića i mnogi drugi”, kažu iz DPS-a.

Podsjećaju da je CEDIS 2020. godine poslovao i ostvario neto dobit od 770 hiljada eura, a 2019. završio neto dobitkom od 2,6 miliona eura.

“Sada je sinonim za posrnulog gubitaša. Svako pravdanje takvih gubitaka CEDIS-a i pokušaj opravdanja da je loše poslovanje očekivano zbog poremećaja na tržištu električne energije, je u potpunosti neargumentovano i neutemeljno. Prije svega jer je rukovodstvo ispustilo šansu da u aprilu, maju, junu ili julu mjesecu prošle godine trguje energiju na berzi kada je cijena umnogome bila povoljnija i kretala se oko 50-70 eura po MW/H, nego je to činila kasnije i kupovala po mnogo većoj cijeni”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cikoticka
06.04.2022-15:00 15:00

kako dosli tako ce biti i iscerani, ciscenje pocinje od onog sa najmanje staza, zadnjeg zaposlenog, pa ili neka sami kupe krpe ili…….mis, mrs napolje

Tihana
06.04.2022-15:09 15:09

E samo jedno treba reći na ovo – ZLOTVORI!!!!

Mans i ostali, nemojte tako glasno reagovati!!!!