Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Budva: Građani na izborima da kazne loše lokalne funkcionere koji su opštinu doveli pred pucanjem

Nefunkcionalnost, nepotizam, netrpeljivost, kao i međusobne optužbe za kriminal i korupciju, sad već bivših konstituenata lokalne vlasti u Budvi, logično su doveli do raspisivanja prijevremenih lokalnih izbora, saopšteno je iz Opštinskog odbpra DPS Budva

Nefunkcionalnost, nepotizam, netrpeljivost, kao i međusobne optužbe za kriminal i korupciju, sad već bivših konstituenata lokalne vlasti u Budvi, logično su doveli do raspisivanja prijevremenih lokalnih izbora, saopšteno je iz Opštinskog odbpra DPS Budva.

“Sa sviješću da su izbori potrebni, kako bi se zaustavilo propadanje grada, gotovo je izvjesno da će njihovo održavanje ugroziti pripreme i samu turističku sezonu. Jer umjesto da se posvetimo onome od čega žive građani Budve, mi ulazimo u predizbornu kampanju zato što nije postignut dogovor oko podjele prethodnog izbornog miraza”, kažu u budvanskom DPS-u.

To je, dodaju, ogledalo rada vlasti koja u zatočeništvu drži lokalni aparat nekoliko godina.

“Borba za fotelje do posljednjeg dana, kao sveta misija, nadvladala je obavezu služenja svom gradu. Zato je presudni trenutak da građani Budve prekinu lošu praksu nesmjenjivosti, loših lokalnih funkcionera. Danas je administrativni aparat naše opštine pred pucanjem. Usljed nemilosrdnog partijskog zapošljavanja, Opština Budva sa 1400 zaposlenih, druga je opština u Crnoj Gori po broju angažovanih ljudi u lokalnoj samoupravi. Instaliranjem kadrova odlazeće vlasti u Opštinu, Vodovod, Komunalno preduzeće, Komunalnu policiju, Parking servis, tek će biti predmet detaljne analize nadležnih organa”, kažu u DPS Budva.

Osim uhljebljavanja partijskih kadrova i najbližih srodnika, dodaju, ne postoji apsolutno ni jedan razvojni projekat, niti jedna ozbiljna investicija u Budvi u posljednjih nekoliko godina.

“Nijesmo vidjeli ni nagovještaj obećavanog boljitka, a nagledali smo se primitivizma i malograđanštine. Sigurni smo da će pravi odgovor na sve što je vidjeno dati građani Budve. Zato se spremite za sud javnosti i ocjenu rezultata vašeg nerada”, zaključuju u OO DPS Budva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve