Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

DPS Bar: Protesti su pretvoreni u političko, a ne vjersko pitanje

Istaknuto je da je Zakon o slobodi vjeroispovijesti dobro zakonsko rješenje koje uvažava prava svih vjernika i vjerskih zajednica u Crnoj Gori na jednak način

Aktuelni protesti u Crnoj Gori su pretvoreni u političko, a ne vjersko pitanje, ocijenjeno je na sastanku izvršnog odbora DPS-a Bar.

foto: DPS Bar

Istaknuto je da je Zakon o slobodi vjeroispovijesti dobro zakonsko rješenje koje uvažava prava svih vjernika i vjerskih zajednica u Crnoj Gori na jednak način.

“Aktuelni protesti nisu izraz ugroženih vjerskih potreba jer one nijesu ugrožene, već pokazatelj i dalje postojećih nacionalističkih težnji jedne vjerske zajednice i njenih nalogodavaca iz matice u drugoj državi, kojima žele da potčine Crnu Goru i spriječe njene institucije da vrše punu jurisdikciju na svojoj teritoriji. Manipulacijom vjerskim osjećanjima građana pravoslavne vjeroispovijesti u Crnoj Gori teži se nastavku izbjegavanja poštovanja pravnog sistema države Crne Gore i skrivanju činjeničnog stanja kada je riječ o imovinskom pravu nad vjerskim objektima koji su nezakonito prisvojena državna imovina”, stoji u saopštenju OO DPS.

Na sastanku je takođe zaključeno da je glavni interes Crne Gore očuvanje građanskog mira i vrijednosti multikonfesionalnosti i multikulturalnosti koje baštinimo vjekovima, te da država i građani imaju mudrost i snagu da se institucionalno i na svaki drugi način suprotstave pokušajima destabilizacije i ugrožavanja demokratskih vrijednosti koje živimo.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve