Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

DPS Bar: Nadležni da reaguju i spriječe zloupotrebu djece u vjerske i nacionalističke svrhe

Pozivaju nadležne državne organe da se pozabave ovim slučajem, budući da je Višnjić i ranije na sličan način najgrublje zloupotrebljavala funkciju koju obavlja

Današnje informacije, koje ukazuju na to da učiteljica iz OŠ Jugoslavija, Rada Višnjić poziva đake petog razreda osnovne škole na moleban u Hramu Sv. Jovana Vladimira predstavljaju razlog za zabrinutost zbog flagrantne zloupotrebe djece u vjerske i političke svrhe, ocijenjeno je danas i Opštinksog odbora Demokratske partije socijalista Bar.

Oni pozivaju nadležne državne organe da se pozabave ovim slučajem, budući da je Višnjić i ranije na sličan način najgrublje zloupotrebljavala funkciju koju obavlja.

“Nažalost možemo konstatovati da u agresivnom naletu svetosavskog nacionalizma kojem prisustvujemo u prethodnim mjesecima nijesu pošteđena ni djeca te se nadamo da je ovo kap koja je prelila čašu i koja će izazvati reakciju čitavog društva – medija, civilnog sektora, ombudsmana i ostalih koji su dužni da se neselektivno bore za dosljedno poštovanje ljudskih prava”, smatraju u DPS Bar.

Uprkos pokušajima koje provodi Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori naglašavaju da je Bar bio i ostaće grad multikonfesionalnog sklada te da taj sklad neće biti narušen ni ovim djelovanjima SPC kojima prisustvujemo u prethodnim mjesecima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve