Četvrtak, 16 Maja, 2024
Rubrika:

DNP: Kandidat za predsjednika države da bude iz partija – konstituenata Demokratskog fronta

''DNP još jednom apeluje na sve učesnike parlamentarnog života u Crnoj Gori da, u cilju racionalizacije, postignemo parlamentarni i politički konsenzus za objedinjavanje parlamentarnih i predsjedničkih izbora''

Na danas održanoj sjednici Predsjedništva Demokratske narodne partije, kojom je predsjedavao predsjednik te partije Milan Knežević, dogovorene su aktivnosti i precizirana zaduženja funkcionera Partije u susret predstojećim prijevremenim parlamentarnim i predsjedničkim izborima.

“DNP još jednom apeluje na sve učesnike parlamentarnog života u Crnoj Gori da, u cilju racionalizacije, postignemo parlamentarni i politički konsenzus za objedinjavanje parlamentarnih i predsjedničkih izbora”, saopšteno je iz te partije.

Ističu da se, Crna Gora nalazi pred ozbiljnim društveno-političkim izazovima, i više je nego očigledno da smijenjena Vlada Dritana Abazovića ne može na pravi način ponuditi konkretna rješenja za izlazak iz sveopšte krize.

“Sagledavajući nedavno završene lokalne izbore, u kojima je Demokratski front na nivou Crne Gore osvojio 22 odsto glasova, i time još jednom potvrdio ozbiljan trend rasta, i utemeljenost u biračkom tijelu, Predsjedništvo DNP-a je dalo ovlašćenje predsjedniku Milanu Kneževiću da zastupa stav da na predstojećim parlamentarnim i predsjedničkim izborima nosioci Liste i kandidat za predsjednika Države budu iz partija – konstituenata Demokratskog fronta”, navodi se u saopštenju.

Na taj način bi se, ističu, dodatno potvrdilo ideološko i programsko djelovanje DF-a, jer bi, besumnje, kandidat za predsjednika Države iz redova DF-a u drugom krugu pobijedio Mila Đukanovića, dok bi parlamentarna Lista, na čijem čelu bi takođe bio istaknuti funkcioner DF-a, bila najjača, i dominantan konstituent nove Vlade.

“Na sjednici je takođe jednoglasno donesena odluka da se redovni, Treći Kongres DNP CG održi nakon parlamentarnih i predsjedničkih izbora”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
11.01.2023-14:54 14:54

DF je jedna pucisticka-antidrzavna politicka partija..kojoj se jos uvijek sudi….Ne ismijavajte drzavu CG!