Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Đurašković: Nagrade novi pokušaj ponižavanja Cetinja

''Umjesto da se na odgovoran i ozbiljan način razmotre brojni dokazi koji ukazuju na prekomjernu upotrebu sile, prekoračenje ovlašćenja, trovanje građana Cetinja, starih lica, žena i djece, Vlada planira nagraditi policijske rukovodioce za nasilje nad građankama i građanima koji su mirno iskazivali protest''

Najava nagrađivanja policijskih starješina zbog brutalne intervencije na Cetinju novi je pokušaj ponižavanja Cetinja, kazao je Nikola Đurašković, potpredsjednika SDP-a i predsjednika Kluba odbornika SDP u Skupštini Prijestonice.

“Umjesto da se na odgovoran i ozbiljan način razmotre brojni dokazi koji ukazuju na prekomjernu upotrebu sile, prekoračenje ovlašćenja, trovanje građana Cetinja, starih lica, žena i djece, Vlada planira nagraditi policijske rukovodioce za nasilje nad građankama i građanima koji su mirno iskazivali protest. Nova podla obmana u režiji marionetske Vlade koja je 05. septembra jasno pokazala da su joj dva srpska popa važnija od sopstvenih građana i crnogorske prijestonice”, kazao je Đurašković.

Pozivaju Vladu da umjesto nagrađivanja, hitno i bez odlaganja analizira brojna prekoračenja ovlašćenja u toku dešavanja na Cetinju i jasno identifikuje i sankcioniše policijske starješine odgovorne za brutalnu intervenciju i trovanje građana, te da umjesto fingiranih izvještaja o dešavanjima 05. septembra preuzme odgovornost za opsadu i nasilje na Cetinju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve