Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Đurašković: Da li je Pinki (Dritan) vidio Tita (Temeljni ugovor)

''Ovđe svako vuče na svoju stranu, pa javnost i nije previše iznanađena što Vi, premijer i predsjednik Skupštine nikako da se dogovorite ko jeste, a ko nije vidio Temeljni ugovor''

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije Nikola Đurašković je uputio otvoreno pismo vicepremijeru Dritanu Abazoviću u kome ga je pozvao da jasno saopšti da li je upoznat sa sadržinom Temeljnog ugovora sa SPC i na koji način su u ovom dokumentu zaštićeni nacionalni interesi Crne Gore.

Njegovo pismo prenosimo u cjelosti.

Poštovani gospodine Abazoviću,

Obraćam Vam se povodom informacija koje su se pojavile u medijima gdje je premijer, gospodin Zdravko Krivokapić jasno saopštio da ste upoznati sa sadržinom Temeljnog ugovora koji Vlada Crne Gore treba da potpiše sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Bilo bi i logično da ste kao potpredsjednik Vlade zadužen za politički sistem i predsjednik Komisije za politički sistem ne samo upoznati sa sadržinom, nego i imali aktivno učešće u pripremi ovog dokumenta uvažavajući njegov značaj i propisane procedure.

Međutim, kada je Vlada Crne Gore u pitanju logika ne igra nikakvu ulogu ali ni bilo kakve druge političke zakonomjernosti. Ovđe svako vuče na svoju stranu, pa javnost i nije previše iznanađena što Vi, premijer i predsjednik Skupštine nikako da se dogovorite ko jeste, a ko nije vidio Temeljni ugovor.

Sjećamo se Vašeg obećanja da ćete javnost upoznati sa sadržinom Ugovora čim Vam isti bude dostupan? Da li ste ga vidjeli i ukoliko jeste, zbog čega nijeste održali obećanje? Ukoliko isti ipak nijeste vidjeli, premijer opet ne govori istinu.

To što ovim dokumentom određujete sudbinu crnogorskih crkava i hramova i neprocjenjivog kulturno-istorijskog bogatstva Vas previše i ne zanima. Ali koliko god Vaše ponašanje bilo neprihvatljivo, pozivam Vas da zbog građana Crne Gore i činjenice da se u strogoj tajnosti priprema najveća pljačka državne imovine u istoriji Crne Gore, jasno saopštite da li ste upoznati sa sadržinom Temeljnog ugovora sa SPC i na koji način su u ovom dokumentu zaštićeni nacionalni interesi Crne Gore. Funkcija koju obavljate Vas na to obavezuje, kao i neprocjenjivi značaj imovine na koju se ovaj ugovor odnosi.

Iako mi sve ovo liči na onu: “Da li je Pinki (Dritan) vidio Tita (Temeljni ugovor)”, još jednom Vas pozivam na ozbiljnost koje Vam u kontinuitetu manjka, te da imate na umu da Vam istorija i pokoljenja ne bi zaboravila predaju kompletne duhovne i kulturno-istorijske baštine drugoj državi. Taj čin bio bi najveća nacionalna izdaja u istoriji naše zemlje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
ENISA
14.06.2021-10:35 10:35

Vjerujte da bi vam 100% bilo bolje i pomirili bi CG DA napravite zajedno koaliciju sa DF nego sa ovim zlocincima podmuklim LJOLJO -(Abazovic)-LJALJO (Becic) i pocerat u opoziciju dva zla CRNOGORSKA!