Petak, 17 Maja, 2024
Rubrika:

Ispred zgrade Predsjedništva zastave na pola koplja – Đukanović: Poštovanje prema 2696 građana Crne Gore preminulih od kovida

Na današnji dan je važno sjetiti se žrtava, ali i učiti iz onoga što se dogodilo, poručio je Predsjednik

Očekujem da Vlada Crne Gore adekvatnim odavanjem počasti izkaže neophodno poštovanje prema 2.696 građana Crne Gore koji su izgubili bitku sa Covidom, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

“Porodicama koje su u protekle dvije godine teške borbe sa Covidom ostali bez svojih najmilijih, još jednom upućujem izraze saučešća i saosjećanja”, istakao je predsjednik države.

Đukanović je kazao da je i ove godine podržao inicijativu aktiviste za ljudska prava Aleksandra Zekovića da se 22. mart proglasi Danom žalosti i Danom nacionalnog sjećanja na sve žrtve koronavirusa uCrnoj Gori.

“Na današnji dan je važno sjetiti se žrtava, ali i učiti iz onoga što se dogodilo”, poručuje Đukanović.

Podsjećamo, na današnji dan, prije dvije godine u Crnoj Gori registrovan je prvi smrtni slučaj usljed zaraze koronavirusom. Od tada do danas ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih sa COVID-19 infekcijom dostigao je čak 2.696.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Marina
22.03.2022-15:30 15:30

Hvala Sasi Zekovicu,hvala G.inu Djukanovicu i svim dobrim ljudima koji se sjecaju umrlih od covida i za koje ti ljudi,nasi ocevi,majke,sestre ….. ,nikada nece biti samo statisticki broj. UMRLIMA SPOKOJ.