Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović čestitao Šehoviću izbor na mjesto predsjednika SD-a

''Siguran sam da će Socijaldemokrate, inoviranim kadrovskim i programskim rješenjima prilagođenim vremenu u kojem živimo, na čelu s Vama, uspješno nastaviti da jačaju svoj status na političkoj sceni i da ćete ostati važan akter u realizaciji strateških evropskih i evroatlantskih ciljeva kojima težimo''

Predsjednik Demokratske partije socijalista, Milo Đukanović, čestitao je novoizabranom predsjedniku Socijaldemokrata, Damiru Šehoviću, izbor na tu funkciju.

Đukanović je u čestitci rekao da, pored osvjedočenih ličnih referenci za obavljanje najodgovornije dužnosti predsjednika partije, Šehovićev izbor predstavlja i potvrdu demokratskog zrijevanja Socijaldemokrata, kao i Crne Gore, potvrdu razvoja multietničke demokratije na djelu i još jednu garanciju ispravnosti evropskog kursa zajedničke politike dvije partije.

„Siguran sam da će Socijaldemokrate, inoviranim kadrovskim i programskim rješenjima prilagođenim vremenu u kojem živimo, na čelu s Vama, uspješno nastaviti da jačaju svoj status na političkoj sceni i da ćete ostati važan akter u realizaciji strateških evropskih i evroatlantskih ciljeva kojima težimo. Uz spremnost za nastavak dobre saradnje naših partija, upućujem Vam najbolje želje za dalje uspjehe i prijateljske pozdrave“, naveo je Đukanović u čestitci.

U odgovoru na čestitku, predsjednik Socijaldemokrata Damir Šehović rekao je da su Socijaldemokrate, kao građanska partija lijevog centra, koja je imala nemalu ulogu u svim dosadašnjim značajnim dostignućima Crne Gore, svjesne svoje pripadajuće odgovornosti u daljem snaženju građanskog duha Crne Gore i davanja doprinosa izlasku iz trenutne političke krize, ali i svih budućih izazova.

„Novo rukovodstvo Socijaldemokrata, sa programskim, organizacionim i kadrovskim iskoracima koje smo napravili, daće, vjerujem, dodatni impuls sazrijevanju naše političke scene na kojoj se profiliše značajan pokret državotvornih partija koje se zalažu za slobodnu i evropsku Crnu Goru, jednaku za sve. Nemam sumnje da će progresivne snage u Crnoj Gori još jednom pokazati kapacitet za zajedničku promjenu društvenog ambijenta nabolje, kao i da će naše partije na tom putu nastaviti kvalitetnu saradnju, na zadovoljstvo svih građana Crne Gore“, naveo je Šehović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve