Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Đenero: Formiranje Vlade sa DF-om bila bi politička katastrofa, međunarodna zajednica konačno shvatila ko je Abazović

Formiranje Vlade sa DF-om u njoj, koja je potpuno jasno protivevropska, proruska i velikosrpska za Crnu Goru bi, kako navodi Đenero, bilo ravno političkoj katastrofi

Ukoliko DF bude dio nove Vlade to će negativno uticati na evropski put Crne Gore, izjavio je za Antenu M hrvatski politički analitičar Davor Đenero.

“Bez kompletno koenzistentne proevropske andministracije nema napretka u članstvu u EU. Vidjeli smo šta se događalo u dvije godine kad je Zdravko Krivokapić vodio administraciju, a kad je pozicija DF-a bila hibridna, možemo tek misliti šta bi značilo da oni zaista funkcionišu u izvršnoj vlasti”, ocjenjuje Đenero.

Formiranje Vlade sa DF-om u njoj, koja je potpuno jasno protivevropska, proruska i velikosrpska za Crnu Goru bi, kako navodi Đenero, bilo ravno političkoj katastrofi.

“Crna Gora je izgubila dvije godine u pristupnom procesu. Gubljenje još dvije godine u ovoj situaciji je izrazito štetno. Vidjeli smo da je Abazoviću bilo potrebno samo dva ili tri mjeseca da napravi štetu koju je konstitucionalistička Crna Gora sprečavala godinama”.

Đenero naglašava da su premijeru u tehničkom mandatu Dritanu Abazoviću na agendi još dvije velike štete po Crnu Goru.

“Na agendi su mu ostali priključivanje Crne Gore Otvorenom Balkanu ili srpsko-ruski svet Vučića i na agendi mu je promjena Zakona o državljanstvu. Ako napravi još te dvije stvari, onda bi napravio dugoročnu i golemu štetu Crnoj Gori za dugo vremena i jako je važno da se to na svaki način spriječi. Ono što je dobro je to da je međunarodna zajednica konačno shvatila sa kim ima posla”, zaključio je Đenero.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve