Četvrtak, 23 Maja, 2024
Rubrika:

Đeljošaj: Sudija Bečić mi već presudila, lupala šakom o sto i histerisala kada je čula albanski u sudnici

Đeljošaj tvrdi da sudija Ivana Bečić loše vodi taj spor, ističući da on želi da sve to što prije završi, ''kako bi čitava crnogorska i međunarodna javnost vidjela kako se tužilaštvo i sud koriste u političke svrhe''

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj kazao je danas da je laž da on odugovlači proces koji se protiv njega vodi zbog zbog krivičnog djela pozivanje na otpor, a povodom događaja u Tuzima, od 24. i 25. februara 2021. godine. Đeljošaj tvrdi da sudija Ivana Bečić loše vodi taj spor, ističući da on želi da sve to što prije završi, “kako bi čitava crnogorska i međunarodna javnost vidjela kako se tužilaštvo i sud koriste u političke svrhe”.

“Prije nešto više od godinu dana je, pod političkim uticajem, tužiteljka Petrušić podigla optužnicu protiv mene, Rexhepa Çunmuljaja i Enisa Metdjonaja zbog, kako stoji u otpužnici, nepoštovanje mjera i otpora, iako je i Vlada Crne Gore prihvatila grešku i istu ispravila. Ali o tome kako i šta je sve činila tužiteljka, gdje i kako se sastajala po kafanama sa ugostiteljima i nudila im da svjedoče protiv mene, ostavljam za neki drugi put”, rekao je on.

Đeljošaj se osvrnuo na sadašnju sudiju u ovom slučaju, Ivanu Bečić, koja je, kazao je, preuzela predmet od godspođe Nade Rabrenović.

“To je bio još jedan razlog da se suđenje odugovlači, mada odlaganje je bilo i zbog nedolaska tužiteljke, neuredne dostave suda… a ne kako se tvrdi u lažnom prilogu TV Vijesti, kojeg je naručila sutkinja Bečić da sam ja razlog odugovlačenju. Međutim, ja shvatam paniku sutkinje, koja je sve ostalo osim sutkinja. Kao prvo, u životu nijesam vidio takvu reakciju i histeriju kada je čula albanski jezik u „njenoj“ sudnici. Takva vriska u sudnici, lupanje rukom o sto… to je bilo za „vjerovali ili ne“”, naglasio je Đeljošaj.

Dalje, dodao je, na pretprošlom ročištu mu je saopštila, čak prije početka procesa suđenja, “da sam već osuđen”.

“Nakon ovoga sam tražio njeno izuzeće, što je Boris Savić odbio i tako, na sebe preuzeo veliku veliku veliku odgovornost. Na zadnjem ročištu, kada sam tražio njeno izuzeće, vrištala je po sudnici, prijetila, bukvalno dobila napad takve prirode kojeg ja u životu nijesam video. Pošto je naručila i platila preko, za korupciju osuđenog člana porodice, prilog na tv vijesti, spremila je teren da me privede”, tvrdi predsjednik Opštine Tuzi.

Objašnjava i kako.

“Kako? Zakazala ročište kada Opština Tuzi, čiji sam ja predsjednik, slavi dan oslobođenja, čak u isto vrijeme kada smo i mi zakazali i javno objavili svečanost, kako ja ne bih mogao da prisustvujem suđenju. Tako nastavlja medijski cirkus, kako ja odugovlačim proces. A to je čista laž”, poručuje Đeljošaj.

Prema njegovim riječima, samo želi da sve to što prije završi, “kako bi čitava crnogorska i međunarodna javnost vidjela kako se tužilaštvo i sud koriste u političke svrhe”.

“Kako to, da jedna jedina blokada saobraćaja u Tuzima završava na sudu, a svakodnevne blokade po cijeloj državi dvije – tri godine unazad, ne „zavređuju“ ni prekršajnu prijavu? Ali jedno znam: poraziću ih u svakom smislu i pogledu, pa makar morao i onako kako znam da ne treba! Osveta nepravde je pravda”, istakao je Đeljošaj.

Pozvao je medije da danas u 11 ali i ubuduće prate tok suđenja, i vide, kako kaže, na djelu, “ovu pravnu harangu”.

“Možda utiče da smanji doživljaj, histeriju i sakrije mržnju sutkinja, kako bi sačuvala zdravlje, mržnja je bolest”, zaključio je Đeljošaj.

Podsjećamo, predsjednik Opštine Tuzi je već saslušavan zbog dešavanja od 25. februara, kada je pozivao građane i ugostitelje da ne poštuju mjere za suzbijanje i širenje koronavirusa, a kojima je taj dan bilo predviđeno da ugostiteljski objekti ne rade.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Safet
15.12.2022-10:08 10:08

Sta ce onaj kukavac Albanac obican radnik kad rade ovakve stvari protiv Presjednika Opstine samo sto je Albanac -Sve sudije i Tuzioce sa -DNA KACE-koji su neskolovani -OSLOBODIOCI CG-nacionaliste zamijenit !

RIR
15.12.2022-12:41 12:41

NIK -tako to rade “oslobodioci” i njihovi simpatizeri kažu “nebitni ste “/četnik S.R. /
kad nijeste nebeski narod…!
N.Kilibarda reče na mitingu u Tuzi /Narodna Sloga /“Vi ste prvi / ILIRI /dosli na ove prostore…
da si Ti zdravo !