Petak, 17 Maja, 2024
Rubrika:

Đeljošaj: Novo rukovodstvo Skupštine, premijer i vlada čim budu izabrani da počnu dijalog oko ispunjavanja zahtjeva u vezi popisa

On je rekao da će apelovati da se sljedeće sedmice pokuša dogovorom i dijalogom riješiti situacija u vezi popisa i da se vrši monitoring tog procesa

Novo rukovodstvo Skupštine, premijer i vlada trebalo bi čim budu izabrani da počnu dijalog oko ispunjavanja zahtjeva u vezi popisa koje je predstavila Demokratska partija socijalista (DPS) – poručio je lider Albanskog foruma Nik Đeljošaj.

On je rekao da će apelovati da se sljedeće sedmice pokuša dogovorom i dijalogom riješiti situacija u vezi popisa i da se vrši monitoring tog procesa.

”Da se dijalogom dođe do neke vanredne sjednice Skupštine do početka sprovođenja popisa i širom podrškom da se obezbijedi monitoring i neki od zahtjeva koji će da povećaju transparentnost i da popis bude relaksiraniji i da nemamo političku utakmicu”, naveo je Đeljošaj.

Rekao je da ne zna koji zahtjevi DPS-a mogu biti realizovani u ovom kratkom vremenu.

”Ali nikada ne treba bježati od toga da možete za pet,10 do 15 dana produžiti rok… To je veoma kratak period gdje možda možemo da dođemo do konsensuza da se to tako riješi”, istakao je Đeljošaj dodajući da misli da ima prostora za to.

Ukazao je na to da Crna Gora teži evropskim vrijednostima, a da imamo rezoluciju Evropskog parlamenta kojom su se 529 poslanika izjasnila da bi popis u Crnoj Gori trebalo odložiti za period bez političkih tenzija.

”Imali smo negdje od najviših državnih funkcionera banalizacije toga ko je predložio neki amandman. Može ga predložiti bilo ko – ali treba većina Evropskog parlamenta da se to usvoji, a ako se to usvoji”, dodao je on poručujući da bi sa više pažnje trebalo sagledati ovakve okolnosti.

Misli da je to potrebno ozbiljno razmotriti.

”Potrebno je da se odmah započne taj dijalog”,poručio je Đeljošaj.

Podvukao je da bojkot nije dobar za državu koja teži evropskim integracijama.

Pozivanje na izjašnjavanje je dno

”Pozivanje po bilbordima nekoga da se nekako izjašnjava je kad se dotakne dno. To je veliko nepoštovanje velikog dijela građana ako ti nekim pozivom treba da kažeš šta je neko. Kad bih mogao – zabranio kroz sudske organe da se na takav način ponižavaju naše građane”, rekao je Đeljošaj.

Kaže da je to potcjenjivanje građana i ispod nivoa onoga što bi trebalo da su vrijednosti ovog društva.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Piki
20.10.2023-09:51 09:51

Sve mi se više svidja Djeljošaj, ima pameti u njegovoj glavi.

Tara
20.10.2023-19:17 19:17

Sramte bilo izdajico..veliko Pi!