Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Đeka – Jukić: Važnost regionalne saradnje je od visokog značaja

Ambasador Jukić je zahvalio ministru na prijemu i prilici da razmijene mišljenja u vezi sa daljim unapređenjem saradnje dvije države

Uspješna saradnja koju Crna Gora i Bosna i Hercegovina imaju u oblasti unapređenja ljudskih prava, te posebno oblasti rodne ravnopravnosti, nastaviće se i u narednom periodu, poručeno je sa sastanka ministra ljudskih i manjinskih prava Fatmira Đeke i ambasadora Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori Branimira Jukića.

“Đekaje istakao da Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava, kao institucionalni mehanizam za postizanje rodne ravnopravnosti, aktivno djeluje u okviru regionalnog koordinacionog tijela institucionalnih mehanizama Zapadnog Balkana”, saopšteno je iz njegovog resora.

Prema njegovim riječima, u cilju uspostavljanja sistemske i kontinuirane koordinacije na unapređenju rodne ravnopravnosti u regionu Zapadnog Balkana, kao dijelu šireg procesa pomirenja i postizanja održivog mira i stabilnosti, kroz djelovanje ovog tijela razmjenjuju se prakse i iskustva na osnovu nacionalnih politika i međunarodnih obaveza.

“Važnost regionalne saradnje je od visokog značaja i u djelu ispunjavanja obaveza iz procesa pristupanja Evropskoj uniji. Istu visoko cijenimo i nastojaćemo da jačanjem institucionalnih mehanizama razvijamo zajedničke regionalne projekte”, rekao je ministar.

Ambasador Jukić je zahvalio ministru na prijemu i prilici da razmijene mišljenja u vezi sa daljim unapređenjem saradnje dvije države.

“On je istakao da su bezbjednost i saradnja ključ daljeg uspjeha cijelog regiona na planu unapređenja i zaštite ljudskih i manjinskih prava, te ostvarivanja politika jednakih mogućnosti”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve