Srijeda, 15 Maja, 2024
Rubrika:

DF: Slobodno se Đukanović može odreći pogrešnih savjetovanja partijskih drugova

U Demokratskom frontu svi veoma dobro računaju, za razliku od Demokratske partije socijalista gdje je, očigledno, velika pometnja, zbunjenost i haos, saopštili su iz ovog političkog saveza, reagujući na izjavu poslanika DPS-a Mihaila Anđušića

U Demokratskom frontu svi veoma dobro računaju, za razliku od Demokratske partije socijalista gdje je, očigledno, velika pometnja, zbunjenost i haos, saopštili su iz ovog političkog saveza, reagujući na izjavu poslanika DPS-a Mihaila Anđušića.

“Da su, makar, pročitali Ustav na koji se toliko pozivaju, vidjeli bi da on u članu 94 propisuje da je predsjednik Crne Gore dužan proglasiti zakon, ako je usvojen po hitnom postupku, u roku od tri dana od dana izglasavanja, a ne dostavljanja. Pretpostavljamo da Đukanović i njegov kabinet to odlično znaju, ali je, očigledno, loša koordinacija sa ljudima iz njegove partije uzela danak. Dakle, predsjednikova ustavna obaveza je da potpiše zakon danas do ponoći, a ne da Ustav, po navici, krši. Slobodno se Đukanović može odreći pogrešnih savjetovanja partijskih drugova, kao što su se i oni odrekli svojih pristalica na protestima”, navodi DF.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Peko
15.12.2022-18:45 18:45

Mozete se zalit ustavno sudu