Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

DF: Apelacioni sud da poništi presudu

“U zakonu jasno piše da svjedok saradnik ne smije da slaže ni za jedan detalj iz svog života kako bi mogao dobiti status. U godinu i šest mjeseci koliko je trajao montirani sudski postupak protiv lidera DF - a, svjedok saradnik ne samo što je u moru laži slagao za pravosnažnu presudu od 21. godine zatvora, već je slagao i kako se zove, što će ostati upamćeno u analima crnogorskog pravosuđa”, saopšteno je iz DF-a

Određujući ekstradicioni pritvor Saši Sinđeliću zbog ubistva koje je počinio u Hrvatskoj, Viši sud je priznao da mu je suprotno ZKP-u dodijelio status svjedoka saradnika, saopšteno je iz Demokratskog fronta.

foto: Arhiva

“U zakonu jasno piše da svjedok saradnik ne smije da slaže ni za jedan detalj iz svog života kako bi mogao dobiti status. U godinu i šest mjeseci koliko je trajao montirani sudski postupak protiv lidera DF – a, svjedok saradnik ne samo što je u moru laži slagao za pravosnažnu presudu od 21. godine zatvora, već je slagao i kako se zove, što će ostati upamćeno u analima crnogorskog pravosuđa”, saopšteno je iz DF-a.

Kažu i da je jasno da poslije, kako ističu u DF-u, najnovije kompromitacije Saše Sinđelića, Apelacioni sud treba da poništi presudu za “tzv. državni udar, ali istovremeno i oduzme status svjedoka saradnika Sinđeliću i kvalifikuje ga u optuženog”.

“Tako će se stvoriti pretpostavke za novo suđenje, ali ovog puta Saši Sinđeliću, a ne liderima DF-a, jer je očigledno da je on lažno svjedočio protiv njih uz punu koordinaciju sa SDT-om.

Kažu i da je Saši Sinđeliću vještački održavan status.

“Do prvostepene presude, a sad se ova pravosudna farsa seli u nadležnost Apelacionog suda, koji prije svega treba da odluči o ukidanju statusa svjedoka saradnika, jer je to uslov svih uslova, a zatim odmah da odbaci optužnicu. Sve drugo je nastavak izbjegavanja pravde i istine koju zna cijela Crna Gora, a jedino je u Višem sudu još utvrđuju”, poručuju iz DF-a.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve