Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate Vešoviću: Svaki pokušaj blokade, država rješava za 15 minuta

Demokratska Crna Gora reagovala je na saopštenje predsjednika Odbora DPS-a Glavnog grada, Časlava Vešovića koji je rekao da će ''Bogdanović i družina morati zakone da izglasaju u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom''

Demokratska Crna Gora reagovala je na saopštenje predsjednika Odbora DPS-a Glavnog grada, Časlava Vešovića koji je rekao da će ”Bogdanović i družina morati zakone da izglasaju u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom”.

”Časlav Vešović govori o pravu, a da je bar jednom pročitao Zakon o upravnom postupku znao bi: ako nadležni organ (u ovom slučaju DIK) ne riješi prethodno pitanje, rješava ga organ koji vodi postupak (u ovom slučaju Skupština)”, navodi se u saopštenju.

Međutim, kako kažu, poznato je da ”ma koliko da priča o tome, ni S od Skupštine ustvari ne zanima Vešovića, sve dok ga tišti i opterećuje S od Splendida”.

”Nalog koji mu je upravo odatle došao nije ispunio, pa nije uspio ni udar na državu. Iznevjerio je dakle, očekivanja Splendida i to će morati da im saopšti, pa otuda i izvire nervoza iz svakog slova njegovog obraćanja.

Splendid je zapravo pravi razlog Vešovićeve drame, a ne, nikako, Poslovnik Skupštine. Jer da je Vešović opsjednut Poslovnikom kao što se trudi da izgleda da jeste, znao bi da je Poslovnik Skupštine predvidio mogućnost učešća u radu i glasanja izvan plenuma uz pomoć bezbjedne informaciono-komunikacione tehnologije, a da takvu mogućnost nije davao u vremenu kada je prethodna većina ”učestvovala u radu” iz kabineta i hodnika u Parlamentu, dok je u plenarnoj sali bilo prisutno 20 poslanika”, navode u saopštenju.

Kažu da Vešović ”možda želi novim Poslovnikom da pravda situaciju u kojoj je glasala prethodna parlamentarna većina, a sada manjina”.

”Želje su jedno, mogućnosti drugo, nonsens nešto sasvim treće. Vešović je, sa svojom družinom, najbolji u trećem. Očito je da nervoza dvostruke gubitnike gura u nonsens, prema kojem kvorum može da tvori 20 prisutnih poslanika, ali ne može 41”, dodaju iz Demokratske Crne Gore.

Prema njihovim riječima, o tome ko izdaje naloge Ustavnom sudu, može se informisati kod pojedinih ministara iz prethodnog saziva Vlade.

”Ko je, recimo, predlagao, da se ne kaže nalagao, da se ne prihvati inicijativa da se iz Zakona o radu i Zakona o zaradama u javnom sektoru izbrišu članovi koji predviđaju uvećanje zarada na osnovu minulog rada i tome slično. Vidjeće da su jedini koji su pokušavali uticati na Ustavni sud – kadrovi DPS-a. Da zaključimo, čim su izgubili vlast, pokazali su koliko im je sve vrijeme bilo stalo do državnosti. DPS više ne pominje državu, sad samo gleda kako da je blokira. Međutim, svaki takav pokušaj država rješava za 15 minuta. Zapravo, Vešovića i boli to što država mirno, demokratski, ustavno i zakonito odbija opstrukciju i blokadu skovanu u Splendidu.

Gospodine Vešoviću, prošlo je vrijeme u kojem je Splendid bio jači od parlamenta i države”, poručuju iz te partije.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Deni
03.01.2021-22:16 22:16

Pa sto niste rijesilit za 15 minuta?