Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate traže da URA povuče potpis za razrješenje Vlade

Povlačenje potpisa sa DPS Predloga za razrješenje Vlade i pisano obavezivanje da će glasati protiv dnevnog reda sa DPS Predlogom za razrješenje Vlade

Demokratska Crna Gora je oduvijek bila za dogovor parlamentarne većine i čuvanje izborne volje građana od 30. avgusta, poručuju iz te stranke.

Danas su, kako nezvanično saznaju mediji, počeli pregovori unutar aktuelne vladajuće većine, sastankom jednog od lidera DF-a Andrije Mandića i predsjednika DEMOS-a.

“Međutim, zbog činjenice da je GP URA saopštila da je spremna da formira manjinsku Vladu koju bi podržao DPS, dok je SNP jasno kazao da im je ta Vlada prihvatljiva, za bilo kakve razgovore unutar parlamentarne većine potrebne su sledeće čvrste pisane garancije da bi u njima učestvovala Demokratska Crna Gora”, kažu Demokrate i dodaju:

1. Pisano obavezivanje svih da sa DPS-om i njihovim koalicionim partnerima iz bivše vlasti izuzimajući partije predstavnice manjinskih naroda neće formirati bilo kakve Vlade ili činiti skupstinšku većinu zarad vršenja vlasti.

2. Povlačenje potpisa sa DPS Predloga za razrješenje Vlade i pisano obavezivanje da će glasati protiv dnevnog reda sa DPS Predlogom za razrješenje Vlade. (Zato što je upravo ciljno predat baš 31 potpis da bi i sa eventualnim povlačenjem četiri potpisa Crno na bijelo inicijativa za smjenu Vlade ostala u igri)

3. Pisano obavezivanje da ce glasati protiv dnevnog reda kojim se predviđa razrješenje potpredsjednika Vlade i predsjednika Skupštine;

“Stavljanje potpisa na prethodno navedeno i davanje čvrstih garancija je preduslov bilo kakvih razgovora u kojima bi učestvovala Demokratska Crna Gora, imajući u vidu javno ispoljene stavove određenih političkih subjekata parlamentarne većine”; zaključuju iz Demokratske Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BMX
22.01.2022-15:23 15:23

jedna od boljih stvari koje su se desile u ovom trenutku je, i to što su se konačno pale “zapadne, procrnogorske i gradjanske” maske i Demokrate Crne Gore Alekse Bečića se “autovale” kao najekstremnija velikosrpska i kleronacionalistička politička grupacija u Crnoj Gori, za koju je Demokratski front, čaj od kamilice.

COL
22.01.2022-15:23 15:23

Za Demokrate mogu svi u njihovu vladu osim Crnogorci oni su proskribovani i prokuženi, za četničiju.

Nikola
23.01.2022-06:54 06:54

Treba li krv i mokracu da daju ::))))))))))))))

Evidence
25.01.2022-16:13 16:13

„Demokrate“ ? Pih, najgore splačine. Oni su čopor džukaca koji neprestano kevću da bi zadovoljili gazdu. Vidjeli smo jednog u emisiji „Načisto“. Takvi su većina njih. Dno brloga. Jedino u čemu se slažem sa vicepremijerom da su i DF-ovci za njih gospoda. Sa svim šatorima ispred skupštine, krmetinom barske srbadije i pokušajem državnog udara 2016.