Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate: Osigurati bezbjednost Abazoviću, niko ne smije biti jači od države

Demokratska Crna Gora najoštrije osudila prijetnje upućene predsjedniku GP URA Dritanu Abazoviću

Demokratska Crna Gora danas je najoštrije osudila prijetnje upućene predsjedniku GP URA Dritanu Abazoviću, ističući da niko ne može i ne smije biti jači od države.

Demokrate ističu da država koja pretenduje ka punopravnom članstvu u EU i usvajanju evropskog sistema vrijednosti razvijenih demokratija mora da ima odlučan i snažan odgovor prema svima onima koji pokušavaju da prijetećim tonovima vrše uticaj ili ostvaruju druge nezakonite interese.

“Niko ne može i ne smije biti jači od države i njenih institucija koje su u obavezi da se prije svega suoče sa svojim eventualnim propustima, a potom i da proaktivno djeluju”, naglašavaju u toj partiji.

Kako dodaju, prvi korak mora biti nastojanje da se iznesu na čistac sve okolnosti uslijed kojih je prijećeno Abazoviću i da mu se osigura lična bezbjednost.

“U uslovima u kojima neko, a pogotovo jedan predstavnik građana, treba da strijepi zbog svog političkog djelovanja iluzorno je i razmišljati o postojanju ikakvog napretka u oblasti ostvarivanja ljudskih prava i sloboda. Demokratska Crna Gora će se nepomirljivo boriti protiv ovakvih pojava s nadom da će u toj borbi imati saborce u svim relevantnim činiocima društva”, poručuju Demokrate.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve