Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate: O Krivokapiću je sve rekao Slavko Perović

Demokratska Crna Gora Alekse Bečića objelodanila je juče da je političar R. K. koga su naznačili da je zajedno sa nezavisnim poslanikom Neđeljkom Rudovićem nosilac ,,nacionalističke histerije“ – predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić.

Iz Demokrata su reagovali na saopštenje SDP-a u kojem se pozivaju Aleksa Bečić i Boris Bogdanović da kažu da li nešto kriju.

– Kad smo pročitali saopštenje R. K. prvo čega smo se sjetili bile su riječi Slavka Perovića, autora ideje o modernoj i nezavisnoj Crnoj Gori, koji je na pitanje o tome šta misli o predsjedniku SDP-a, rekao, doslovno citiramo: „Pi, mislim, pi“. Na sadržaj posljednjeg saopštenja R. K. o Demokratama se ništa drugo ne može saopštiti i reći osim onog što je Slavko Perović već kazao – navodi se u saopštenju.

Ništa nam osim ta dva slova, kako navode, čija je približna vrijednost 3,14, a koja se poklopila sa podrškom koju je SDP imao čak i u svojim najboljim danima, ne pada na pamet ni kada se sjetimo da je Crna Gora imala nesreću da joj se, nakon Rista Vukčevića, časnog i poštenog čovjeka, na čelu parlamenta, najvišeg zakonodavnog i predstavničkog doma, nađu Svetozar Marović, osuđeni šef kriminalne grupe, Darko Pajović, simbol političke korupcije i Ivan Brajović, sa neistinama na sudu.

STOLICA

– Od njih daleko nije odmakao ni onaj sa najdužim stažom u stolici predsjednika Skupštine, u narodu poznat kao R. K, koji je ostao upamćen kao jedini predsjednik Skupštine koji je bio i član upravnog odbora „Montenegro airlinesa“ i „Aerodroma Crne Gore“, a koje je, uz svoje partijske kolege, pretvorio u leglo nepotizma i političkog zapošljavanja. Ako se ima u vidu da je taj njegov manir kasnije preuzeo Brajović, može se reći da je R. K. politički stradao od sopstvene ruke. Progutao ga je mehanizam koji je sam konstruisao. A kako i ne bi kada je pristao da bude svjedok i saradnik šefova i članova organizovane kriminalne grupe koja je ojadila građane Crne Gore ili, prostije rečeno – portparol mafije – saopštile su Demokrate.

Navodi se ,,da je građanima postalo jasno šta i koga predstavljaju inicijali R. K, upotrebljavamo ih umjesto punog imena i prezimena, budući da ne vrijedi trošiti riječi na osobu koja je postala klasični politički marginalac, što potvrđuju rezultati svih lokalnih i parlamentarnih izbora“.

KONCEPT

– Još nam R. K. ne reče kojom to izjavom bilo koji Demokrata odstupa od građanskog koncepta. Uzalud se nadaju i on i Andrija Mandić da njihov koncept nacional-šovinističke Crne Gore može da prođe u Crnoj Gori 21. vijeka. Uzalud u drugom i drugačijem vidite neprijatelja, izdajnika i fašistu prema kojem ne treba imati milosti, ni razumijevanja i prema kojem je svaka kazna, uključujući i progon, mala. Zato smo mi spremni i život da damo, ali nezavisnu, slobodnu, demokratsku i građansku Crnu Goru ne damo – zaključeno je u saopštenju.

SDP: Bečiću, zar i psovku morate da plagirate?!

– Kad, gdine Aleksa Bečiću, i psovku morate da plagirate pa Vam je smisli neko drugi i kad su Vam veliki oni koji su borce za nezavisnu i građansku Crnu Goru zvali „bando izdajnička“, onda, nažalost, postaje jasno da ste rođeni, odrasli i da ćete završiti na pogrešnoj strani političke istorije. Nažalost, od Vaše partije pravite još jednu sezonsku pojavu tipa Darka Pajovića – navodi se u reagovanju SDP.

Oni kažu da su se nadali da Bečić „može istinski napustiti svoja uvjerenja portparola Srđe Milića. Ali, sad poslije Budve, nažalost, postaje očigledno da je Aleksina politika samo kamuflirana, strašljiva i vlastoljubiva verzija gubitničke velikosrpske politike, koja je u crno zavila svu Jugoslaviju i srpski narod“.

– Koliko god vrijeđali, ipak nam je najvažnije da Vi, ako ste lider, gospodine Aleksa, odgovorite zašto Vaš potpredsjednik Pejović i Vaš gradonačelnik Budve aplaudiraju iz prvog reda pomami mržnje i šovinizma. Zašto vrh Demokrata aplaudira porukama o „ujedinjenju srpskih zemalja i oslobađanju srpskog mora“, to vi odgovorite. I sve to u državi u kojoj je gdin Aleksa poslanik, ali ne smiju ući u plenarnu salu da pokažu koliko mu basta – navode u SDP-u.

izvor: Pobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve