Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Demokrate: “Markovićev poziv na dijalog je simulacija premijera-blefera”

“Nije potrebno podsjećati da je upravo Marković taj koji je blokirao dijalog i koji je jednostranim nametanjima izazvao krizu i nestabilnost. Upravo je on odgovoran za tešku društvenu i ekonomsku krizu u kojoj se Crna Gora nalazi”, ocjenjuju Demokrate

Današnji poziv Duška Markovića na dijalog koji će, prema njegovim riječima, navodno pomoći da se prevaziđu podjele i iznađe zajednički imenitelj u interesu građana i evropske perspektive Crne Gore, predstavlja klasičnu simulaciju premijera-blefera, saopštili su danas iz Demokratske Crne Gore.

Arhiva

“Nije potrebno podsjećati da je upravo Marković taj koji je blokirao dijalog i koji je jednostranim nametanjima izazvao krizu i nestabilnost. Upravo je on odgovoran za tešku društvenu i ekonomsku krizu u kojoj se Crna Gora nalazi”, ocjenjuju Demokrate.

Danas, dodaju, on pokušava da vrlo nevješto jednim potezom simulira demokratiju, a drugim puca direktno u nju.

“Premijer-blefer je, rano jutros, naredio Upravi policije da suspenduje svoja ovlašćenja i odustane od poslova iz svojih nadležnosti, a to su prevashodno čuvanje mira i bezbjednosti svih građana Crne Gore. Premijer-blefer, dakle, upućuje poziv na dijalog o zaštiti sloboda i prava vjernika, a istovremeno tim istim vjernicima uskraćuje zaštitu prilikom mirnih okupljanja”, navode Demokrate.

U toj partiji ističu da je Marković, više puta do sada, obmanuo i građane i međunarodnu zajednicu pa su njegovi pozivi na dijalog izgubili bilo kakvu vrijednost, osim ocjene da su unaprijed sračunati na novu prevaru.

“Podsjećamo da je premijer-blefer izigrao i Briselski plan, a potom pobjegao od sveobuhvatnih izbornih reformi. Premijer-blefer je prvo izazvao tenzije, posvađao građane, pa sada tako posvađane zove na dijalog. Zato premijeru-bleferu poručujumo da prvo stavi van snage Zakon o slobodi vjeroispovijesti koji dijeli građane, odloži izbore, pa tek onda prihvatamo dijalog, ali ne sa DPS-om, već sa međunarodnom zajednicom”, poručile su Demokrate.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve