Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Demokrate: DPS i URA u petak predlažu kandidata za predsjednika Skupštine, zato svi na protest u srijedu

Pozivaju ''cijelu Crnu Goru da u srijedu masovno dođu na protest''

Iz Demokratske Crne Gore poručuju da se nastavlja realizacija plana “bestidnog prekrajanja izborne volje građana”. Ističu da su u saznanju da će DPS i URA u petak predložiti kandidata za predsjednika – predsjednicu Skupštine Crne Gore i zato, kako kažu, pozivaju “cijelu Crnu Goru da u srijedu masovno dođu na protest”.

“Nastavlja se realizacija plana bestidnog prekrajanja izborne volje građana, koji je Demokratska Crna Gora prozrela i o njemu obavijestila javnost još prije nekoliko mjeseci, dok su neki nemušto ćutali i pravili se neznaveni i neobaviješteni”, naveli su u saopštenju.

Ističu da su u saznanju da će DPS i URA u petak predložiti kandidata za predsjednika – predsjednicu Skupštine Crne Gore i zato, kako kažu, pozivaju “cijelu Crnu Goru da u srijedu masovno dođu na protest”.

“Nakon rušenja prve demokratski izabrane Vlade i razrješenja predsjednika Skupštine, DPS i njihovi novi partneri koji su se prije 30. avgusta kleli, davali časnu riječ i obećavali da neće ni u kakve kombinacije sa DPS-om, iako u značajnoj mjeri usporeni i osujećeni da u djelo sprovedu izdaju po modelu “blic kriga”, ipak će, kako smo u saznanju, pokušati da zaokruže najveću izdaju Crne Gore, prevaru njenih građana i bezobzirno cijepanje i proglašavanje nevažećim svakog glasačkog listića na kojem je avgusta 2020. godine bio zaokružen broj jedne od tri koalicije koje su kasnije tvorile većinu za promjene, a protiv DPS-a. Naime, svi su izgledi da će koalicioni partneri DPS – URA u petak predložiti kandidata za predsjednika – predsjednicu Skupštine Crne Gore. Zato pozivamo cijelu Crnu Goru da u srijedu masovno dođu na protest preko puta Hrama u Podgorici kako bi ovaj unaprijed sklepan izdajnički naum spriječili”, poručuju Demokrate.

Prema njihovim riječima, URA i moguće druge partije pobjednice na prethodnim parlamentarnim izborima su “preuzele obavezu da ne predlažu kandidate za ministarske i druge pozicije bez saglasnosti DPS-a”.

“Valjda misleći kako su i građani, a i mi njihovi predstavnici naprasno izgubili pamet i elementarnu logiku, pa će njihovim smiješnim trikovima i potezima nedostojnim zdravog razuma uspjeti da nekako ublaže i sakriju prevaru, URA i moguće druge satelitske partije pobjednice na prethodnim parlamentarnim izborima su preuzele obavezu da ne predlažu kandidate za ministarske i druge pozicije, bez saglasnosti DPS-a, pri čemu je DPS posebno zainteresovan za MUP, ministarstvo odbrane, ministarstvo finansija, direktora ANB-a, direktora Uprave policije i brojne druge pozicije unutar same državne uprave”, poručuju Demokrate.

Demokrate ocjenjuju da su građani i njihov odziv na proteste “već u velikoj mjeri usporili ili otežali izvršenje zadataka”.

“Građani i njihov masovni odziv na proteste protiv prodaje njihovih glasova DPS-u već su u velikoj mjeri usporili ili otežali izvršenje bezobraznih zadataka sa izdajničke agende sastavljene u domaćim kazinima i mafijaškim jazbinama, koje su pune tri decenije bile kontrolne sobe svih procesa u državi i regionu. Iako pokušavaju, nikad više! Sloboda se jednom osvojila i nema više nazad – uzalud svi ovi prljavi i izdajnički naumi. Zato, kako bi spriječili ovu veliku narodnu izdaju pozivamo čitavu Crnu Goru da dođe u Podgoricu na protest, koji će se, sada već tradicionalno, održati sjutra, u srijedu, u 18 časova, na bulevaru preko puta hrama Hristovog vaskrsenja”, zaključuju Demokrate.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nermina
22.02.2022-16:13 16:13

DEMOKRATE LUDE -Splacine poremecene idite vasu bolest fasisticku da lijecite- Fotelje ste izgubili za vazda – zovete cetnike da setaju koji vam daju podrsku i dolaze samo psihicko poremeceni sa rasirenim cetnickim zastavama da nam prljaju ulice i ugled drzave – sram i stid vas bilo Nesrecnici Cetnicki!