Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate: DF saradnju nije prekidao jedino sa DPS-om

DF je danas poručio da neće prisustvovati sastanku jer su Demokrate i DPS zajedničkim dogovorom i usaglašavanjem amandmana u potpunosti obesmislili Sporazum o budućnosti koji je potpisalo 39 poslanika, te da smatraju da je ovakav sastanak neprikladan datom trenutku i neugodnoj situaciji u koju su ih dovele Demokrate

Demokratska Crna Gora saopštila je da Demokratski front saradnju nikad nije prekidao jedino sa Demokratskom partijom socijalista, nakon što su iz DF-a odbili da učestvuju na današnjem sastanku opozicije i pokreta “Odupri se”.

Kongres Demokrata

DF je danas poručio da neće prisustvovati sastanku jer su Demokrate i DPS zajedničkim dogovorom i usaglašavanjem amandmana u potpunosti obesmislili Sporazum o budućnosti koji je potpisalo 39 poslanika, te da smatraju da je ovakav sastanak neprikladan datom trenutku i neugodnoj situaciji u koju su ih dovele Demokrate.

Iz Demokratske Crne Gore su saopštili da bi i Briselski plan i tehnička vlada bila realizovana da su svih 39 poslanika opozicije ostali u bojkotu.

“Ali ne! Oni su sa ogromnim oduševljenjem koje ni sa kim iz opozicije nisu dijelili, prihvatili samo Plan DPS-a, dok su plan opozicije uporno odbijali. Ovih dana slave jedan jubilej – već su godinu dana članovi odbora o kojem govore ovih dana. Naravno, i to zajedno sa DPS-om. Iz tog odbora ne smiju da povuku svoje članove, jer su tako obećali Đukanoviću”, poručuju Demokrate.

U ovoj partiji tvrde da saradnja DF-a i DPS na planu izbornog zakonodavstva nikakva novina.

“I 2014. su, iza leđa opozicije, preko noći usvojili izborno zakonodavstvo sa DPS-om. A 2007. su, isto tako, prevarili opoziciju, potpisali sporazum sa DPS-om i izglasali Ustav Crne Gore. U posljednje vrijeme uglavnom su radili na razbijanju protesta „Odupri se“ i na iniciranju svađe sa ovim pokretom tokom samih protesta. Takođe, u jeku afere „Koverat“ njihovi najviši funkcioneri sastajali su se sa Đukanovićem”, tvrde Demokrate.

Kako su naveli, očigledno je da je DF-ova višedecenijska saradnja sa Đukanovićem i DPS-om dala rezultate jer su, kako podsjećaju, neki od njihovih funkcionera isticali da imaju želju da sa DPS-om rade kao da su jedna partija.

“I radili su kao da su jedna partija. Makar ako je vjerovati, a za to jeste, ne bojimo se, Peđi Bulatoviću, koji u Skupštini reče da su zajedno sa DPS-om pripremali Odbor i ugradili sve što treba u njemu. Ti perfekcionisti”, dodaju Demokrate.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve